Hvorfor er det så viktig å koke pastaen «al dente»?

I Italia har det blitt laget pasta i århundrer. Våre produkter er utviklet over 140 år og Barilla-familien kom tidlig frem til hvordan pastaen skulle produseres for å gi den herlige lille tyggemotstanden, som italienerne kaller «al dente». Denne tyggemotstanden oppstår som et resultat av den optimale kombinasjon av utvalgte råvarer og produksjonsprosesser, og er svært viktig for smaksopplevelsen.

For best resultat bør pastaen være laget av 100 % durumhvete og ha et proteininnhold på omtrent 12 %. Barilla er ekte italiensk pasta av høyeste kvalitet, laget av 100 % durumhvete. Durumhveten er igjen en kilde til protein. Det er proteinet i pastaen som binder gluten sammen. Det gir kompakt struktur slik at det kokende vannet trenger langsomt inn, som igjen avgjør hvor spenstig og «al dente» den blir. Høykvalitets durumhvete gir pastaen bedre tekstur, den avgir mindre stivelse, som fører til at pastaen ikke blir for klebrig. Durumhveten brukt i Barilla sin pasta holder høyeste kvalitet og kommer alltid fra italienske åkrer.

Når du koker pastaen din «al dente» drar du nytte av pastaens allerede mange fordeler, som at den gir økt metthetsfølelse, demper sultfølelsen og gir kroppen langvarig, jevn energi. Pasta har en lav til middels glykemisk indeks (GI), noe som betyr at kroppen fordøyer det langsommere. For å holde GI-verdien lav, kok pastaen «al dente»!

Dette nettstedet bruker profilering av informasjonskapsler, også fra tredjeparter, for å sende deg reklame og tilby tjenester i tråd med de preferansene du uttrykte under surfing på nettet. Ved å fortsette å bla gjennom nettstedet ved å åpne noen av områdene eller velge et element av det samme (for eksempel et bilde eller en lenke), vil du samtykke til bruk av informasjonskapsler.

På den følgende lenken finner du vår informasjon om informasjonskapsler med beskrivelse av kategoriene og koblinger med informasjon fra tredjepart som uavhengige innehavere av behandlingen, og du vil ha mulighet til å bestemme hvilke cookies som skal godkjenne eller nekte samtykke til alle eller bare noen informasjonskapsler .