Pasta med reker og hvitløk

Bronsestøpt italiensk linguine med reker

Add to favorites Remove from favorites
Del
Skriv ut
Prep
Kok
Ferdighet
Enkel

Barilla Linguine Al Bronzo med reker og hvitløk

Pasta med reker - enkel oppskrift på en ekte italiensk favoritt! Prøv vår oppskrift for Barilla Al Bronzo: linguine pasta med reker og hvitløken bronsestøpt pasta av utvalgt durumhvete for en intens pastaopplevelse. Dette er den perfekte sommerrett, lett å lage og passer til både hverdag og fest!

Ingredienser

2 porsjoner

160 g Barilla Linguine Al Bronzo

150 g reker (gjerne kongereker)

55 g usaltet smør

1 stor sitron (saften og skallet)

Extra virgin olivenolje

25 g frisk, hakket persille

6 hvitløksfedd, i skiver

1/4-1/2 ts knuste røde pepperflak eller chiliflak

Salt og sort pepper

Share ingredients

You copied text to clipboard:

Fremgangsmåte

  • Kok opp en stor kjele med vann og tilsett salt (7 gram pr. liter vann) når vannet koker. Kok Barilla Linguine Al Bronzo 1 minutt kortere enn anvisningen på pakken. Spar minst 1 dl av pastaens kokevann til senere.

  • Varm opp en stor panne til middels varme. Ha i en ¼ kopp olivenolje og sautér rekene i ca. 4 minutter eller til de er ferdige (når rekene er faste og rosa) sammen med salt, pepper og knuste røde pepperflak. Fjern rekene og sett til side.

  • Tilsett hvitløken i samme panne. Surr hvitløken i 2-3 minutter til den er lett gylden.

  • Tilsett en ½ kopp pastavann i pannen. Ha i smør og pastaen. La koke i 1 minutt, slik at pastaen blander seg godt med sausen. 

  • Tilsett reker, persille, sitronsaft og revet sitronskall, og bland godt.

  • Slå av varmen og smak eventuelt til med salt og pepper. Om pastaen virker litt tørr kan du tilsette litt mer av kokevannet. Topp retten med hakket persille, litt revet sitronskall og røde pepperflak om ønskelig. Nyt! 

     

    Denne oppskriften passer også godt sammen med Tagliatelle pasta eller Al Bronzo pasta. Oppdag flere av Barilla sine deilige pastaoppskrifter med den ekte smaken av Italia. For eksempel våre oppskrifter på pasta carbonara eller tagliatelleoppskrifter. Disse passer perfekt sammen med våre gode pastasauser, som grønn pesto eller våre tomatsauser.

Vis mer