Squashpasta med sitron og chili

Bronsestøpt italiensk linguine pasta

Add to favorites Remove from favorites
Del
Skriv ut
Prep
Kok
Ferdighet
Enkel

Barilla Linguine Al Bronzo med sitron, chili og squash

Squashpasta med sitron og chili - enkel oppskrift på en ekte italiensk favoritt! Prøv vår oppskrift for Barilla Al Bronzo: linguine pasta med sitron, chili og squashen bronsestøpt pasta av utvalgt durumhvete for en intens pastaopplevelse. Velsmakende og lett å lage!

Ingredienser

2 porsjoner

160 g Barilla Linguine Al Bronzo

2-3 squash

Extra virgin olivenolje

1 liten sjalottløk, i tynne skiver

4 hvitløksfedd

1/2-1 rød chili, i skiver

60 g Parmigiano Reggiano, revet

1 sitron, skallet

30-60 g finhakket persille

25 g finhakket basilikum (valgfritt) 

Salt og sort pepper

Share ingredients

You copied text to clipboard:

Fremgangsmåte

  • Kok opp en stor kjele med vann og tilsett salt (7 gram pr. liter vann) når vannet koker. Kok Barilla Linguine Al Bronzo etter anvisningen på pakken, til den blir al dente. Spar minst 1 dl av pastaens kokevann til senere.

  • Kutt squashen i lange tynne strimler med en mandolin eller vendekutter. Alternativt kan du skjære squashen med en kniv så tynt du klarer. Legg squashen i skiver i et dørslag i vasken.

  • Ha olivenolje, sjalottløk, hvitløk og chili i en stor panne. Smak til med en klype salt. Skru varmen til høy. Så snart du ser at oljen begynner å skimre, rør i sjalottløken og hvitløken, dekk med lokk og skru ned varmen. Stek i ca. 10 minutter, eller til sjalottløken og hvitløken er myke. Fjern deretter lokket og tilsett chili, rør inn.

  • Hell den ferdigkokte pastaen over dørslaget med squashen, ha deretter pastaen og squashen over i pannen med øvrige ingredienser. Tilsett 1 kopp av pastaens kokevann og bland godt. Ha over revet parmesanost og vend inn. Smak til med salt og pepper.

  • Ta pannen vekk fra varmen og tilsett urter og revet sitronskall før servering.

     

    Denne oppskriften passer også godt sammen med Tagliatelle pasta eller Al Bronzo pasta. Oppdag flere av Barilla sine deilige pastaoppskrifter med den ekte smaken av Italia. For eksempel våre oppskrifter på pasta carbonara eller tagliatelleoppskrifter. Disse passer perfekt sammen med våre gode pastasauser, som grønn pesto eller våre tomatsauser.

Vis mer