Mezzi Rigatoni cacio e pepe

Bronsestøpt italiensk pasta med ost og pepper

Add to favorites Remove from favorites
Del
Skriv ut
Prep
Kok
Ferdighet
Enkel

Barilla Mezzi Rigatoni cacio e pepe

Al Bronzo cacio e pepe - enkel oppskrift og en ekte italiensk favoritt! Prøv vår oppskrift for Barilla Al Bronzo: Mezzi Rigatoni cacio e pepe, en bronsestøpt pasta av utvalgt durumhvete for en intens pastaopplevelse. Dette er en deilig pasta med Pecorino Romano ost og pepper, enkle og få ingredienser. Servér Mezzi Rigatoni som en luksuriøs hverdagsrett eller en deilig helgemiddag. Velsmakende og lett å lage!

Ingredienser

4 porsjoner

320 g Barilla Mezzi Rigatoni Al Bronzo 

Sort pepper

200 g Pecorino Romano ost

Salt

Share ingredients

You copied text to clipboard:

Fremgangsmåte

 • Riv Pecorino Romano ost. Ha hele pepperkorn i en morter og kvern.

 • Kok opp en stor kjele med vann og tilsett salt (7 gram pr. liter vann) når vannet koker. Bruk omtrent halvparten av vannet du vanligvis bruker, slik at pastaen blir rikere på stivelse. Kok Barilla Mezzi Rigatoni Al Bronzo litt kortere enn anvisningen på pakken viser (den skal kokes ferdig sammen med sausen). Spar pastaens kokevann til senere.

 • Ha halvparten av pepperen i en stor stekepanne, rist på lav varme under omrøring og tilsett deretter et par øser med pastavann.

 • Ha pastaen over i pannen med ristet pepper, rør kontinuerlig. Tilsett en øse eller to med pastavann, og fortsett om nødvendig når du ser at pannen nesten er helt tørr.

 • I mellomtiden lager du Pecorino-sausen (ikke start for tidlig, da blir den fort tykk): hell omtrent halvparten av revet Pecorino-ost i en bolle. Tilsett en øse med kokevann og rør kraftig med en visp. Tilsett mer vann ved behov. Ha resterende halvpart med ost i sausen, men spar litt til senere. Tilsett litt mer vann om nødvendig: på dette stadiet må du nøye justere mengden Pecorino-ost til vannet for å få en kremet konsistens uten klumper.

 • Tilsett litt mer varmt vann i pastaen om nødvendig, før du tilsetter Pecorino-sausen, rør kort ved å plassere bollen over dampen av kjelen med varmt vann. Rør alltid med visp for å bringe kremen tilbake til en temperatur som likner på pastaen din. Skru av varmen og hell i Pecorino-sausen. Rør kontinuerlig og ha i osten du holdt til side også. Bland igjen.

 • Anrett din cacio e pepe og smak til med resten av pepperen - nyt din kremede pastarett!

   

  Denne oppskriften passer også godt sammen med Fusilli pasta, Fusilloni Al Bronzo eller Tortiglioni Al Bronzo. Oppdag flere av Barilla sine deilige pastaoppskrifter med den ekte smaken av Italia. For eksempel våre italienske pastaoppskrifter eller oppskrifter på pastasalater. Disse passer perfekt sammen med våre gode pastasauser, som grønn pesto eller våre tomatsauser.

Vis mer