Pastasalat med basilikumdressing

Bronsestøpt italiensk pastasalat

Add to favorites Remove from favorites
Del
Skriv ut
Prep
Kok
Ferdighet
Enkel

Barilla pastasalat

Pastasalat med basilikumdressing - enkel oppskrift og en ekte italiensk favoritt! Prøv vår oppskrift for Barilla Al Bronzo: pastasalat med Mezzi Rigatoni, en bronsestøpt pasta av utvalgt durumhvete for en intens pastaopplevelse. Dette er en kald pastasalat vegetar med kremet dressing som passer perfekt til mozzarella og tomater, den er i tillegg lett å lage og kan også serveres lunken. Nyt den som lunsj, ute på tur eller ta den med på stranden en varm sommerdag.

Ingredienser

4 porsjoner

400 g Barilla Mezzi Rigatoni Al Bronzo

250 g cherrytomater

375 g minimozzarella, avrent

2 vårløk

1 dl valnøtter

  

Basilikumdressing:

50 g fersk basilikum

0,5 kopp valnøtter

1 dl olivenolje

1 dl crème fraîche

1 hvitløksfedd (lite)

0,5 sitron, saften

Havsalt

Share ingredients

You copied text to clipboard:

Fremgangsmåte

  • Kok opp en stor kjele med vann og tilsett salt (7 gram pr. liter vann) når vannet koker. Kok Barilla Mezzi Rigatoni Al Bronzo etter anvisningen på pakken til den blir al dente. Skyll den ferdigkokte pastaen i kaldt vann. La vannet renne godt av.

  • Del cherrytomater og mozzarella i to. Vask og skjær vårløk i tynne skiver.

  • Lag basilikumdressing: bland basilikum, valnøtter og olivenolje. Bland inn crème fraîche og revet hvitløk. Smak til med sitronsaft og rikelig med havsalt.

  • Bland pastaen med basilikumdressingen. Ha pastasalaten over i en stor serveringsbolle eller anrett rett på tallerkener. Topp med tomater, mozzarella, vårløk og hakkede valnøtter. Nyt!


    Denne oppskriften passer også godt sammen med Fusilli pasta, Fusilloni Al Bronzo eller Tortiglioni Al Bronzo. Oppdag flere av Barilla sine deilige pastaoppskrifter med den ekte smaken av Italia. For eksempel våre italienske pastaoppskrifter eller oppskrifter på pastasalater. Disse passer perfekt sammen med våre gode pastasauser, som grønn pesto eller våre tomatsauser.

Vis mer