Cacio e pepe

Bronsestøpt italiensk pasta med ost og pepper

Add to favorites Remove from favorites
Del
Skriv ut
Prep
Kok
Ferdighet
Enkel

Ekte italiensk romantikk med Barilla Al Bronzo cacio e pepe

Benjamins cacio e pepe - vi tok med oss den deilige Al Bronzo-pastaen ut i Oslos gater og overrasket med italienske smaker i verdensklasse, se mer her.

Sjekk ut oppskriften til Benjamin Vikse Roth, som i 2018 ble topp fem i pasta-VM i Milano. Cacio e pepe er en av hans pastafavoritter, og med Barilla Al Bronzo bronsestøpt pasta vil du løfte denne retten til nye høyder!

Barilla Al Bronzo Schibsted 2023

Ingredienser

2 porsjoner

200 g Barilla Spaghetti Al Bronzo

100 g Pecorino Romano-ost

Extra virgin olivenolje

Sort tellicherry pepper

Salt

Share ingredients

You copied text to clipboard:

Fremgangsmåte

  • Kok opp en stor kjele med vann og tilsett salt (7 gram pr. liter vann) når vannet koker. Kok Barilla Spaghetti Al Bronzo to minutter kortere enn anvisningen på pakken. Spar noe av pastaens kokevann.

  • Mens pastaen koker begynner du med sausen: Rist grovkvernet pepper i en tørr middels-varm panne. Når du kjenner en god duft av sort pepper, tilsetter du litt olivenolje i pannen og skrur ned varmen. Ha så i to øser med pastavann og reduser.

  • Deretter har du blandingen i en skål for å kjøle den ned litt. Dette gjør du for at osten ikke skal få for mye varme når den blandes inn i peppervannet.

  • Riv pecorino i en skål. Tilsett lunket peppervann og bland til en glatt, kremet saus. Ha alt tilbake i pannen.

  • Når pastaen er nesten ferdig, har du den over i pannen med sausen. Rør slik at all pastaen blir dekket i saus. Skru på varmen igjen på lav styrke og gi pastaen en siste varmebehandling sammen med sausen. Men vær forsiktig, du ønsker ikke å koke sausen nå.

  • Topp med nykvernet pepper og fersk, revet pecorino. Servér og nyt!

     

    Denne oppskriften passer også godt sammen med Spaghetti pasta eller Linguine Al Bronzo. Oppdag flere av Barilla sine deilige pastaoppskrifter med den ekte smaken av Italia. For eksempel våre oppskrifter på pasta bolognese eller våre spaghettioppskrifter. Disse passer perfekt sammen med våre gode pastasauser, som grønn pesto eller våre tomatsauser.

Vis mer