Pastaoppskrift

Pasta Bolognese

Klassisk italiensk pastaoppskrift på spaghetti bolognese

Add to favorites Remove from favorites
Del
Skriv ut
Prep
Kok
Ferdighet
Enkel

Barilla pasta bolognese

Pasta bolognese er en klassisk italiensk pastarett, som finnes i mange ulike varianter. Navnet på retten kommer fra sausen, som er typisk for byen Bologna. Bolognesesausen lages med kjøtt som base og kalles ofte Ragù alla bolognese på italiensk. Pasta Bolognese kan lages med flere forskjellige pastaformer, når den lages med spaghetti kalles den ofte spaghetti bolognese. Det er enkelt å sette sitt personlige preg på denne pastaklassikeren og idag er det en av våre mest populære pastaoppskrifter.

Ingredienser

4 porsjoner

400 g Barilla Spaghetti Al Bronzo

70 g pancetta

2 stilker selleri

1 gul løk

2 gulrøtter

500 g karbonadedeig/kjøttdeig

2 ss tomatpuré

2 dl rødvin (eller hvitvin)

1 ss kalvekraft

2 dl vann

Salt

Sort pepper

Evt. én klype sukker

Olivenolje til steking

 

Til servering:

Parmesan

Share ingredients

You copied text to clipboard:

Fremgangsmåte

  • Kok opp en stor kjele med vann og tilsett salt (7 gram pr. liter vann) når vannet koker. Kok Barilla Spaghetti Al Bronzo etter anvisningen på pakken.

  • Skjær pancetta og selleri i små biter. Skrell og finhakk løk og gulrot. Varm en stekepanne med litt olivenolje og stek pancettaen. Legg i løk, selleri og gulrot. Fres i noen minutter.
  • Tilsett karbonadedeigen og brun til den er helt gjennomstekt. Ha i tomatpuré. Hell over vinen og la den redusere inn i sausen.
  • Bland sammen tomatsausen, kalvekraften og vannet, smak til med salt og pepper. La småkoke med lokk i ca. 1 time, deretter uten lokk i ca. 30 minutter. Rør av og til.

  • Smak til med salt, pepper og evt. sukker. 
  • Ha den ferdigkokte pastaen over i bolognesesausen. Topp retten med revet parmesanost før servering.

     

    Denne oppskriften passer også godt sammen med Spaghetti pasta eller Linguine Al Bronzo. Oppdag flere av Barilla sine deilige pastaoppskrifter med den ekte smaken av Italia. For eksempel våre oppskrifter på pasta bolognese eller våre spaghettioppskrifter. Disse passer perfekt sammen med våre gode pastasauser, som grønn pesto eller våre tomatsauser.

Vis mer