TikTok-pasta

Bronsestøpt italiensk TikTok-pasta med feta og tomat

Add to favorites Remove from favorites
Del
Skriv ut
Prep
Kok
Ferdighet
Enkel

TikTok-pasta

TikTok-pasta med feta og tomat - enkel oppskrift på en ny favoritt! Prøv vår oppskrift for Barilla Al Bronzo: fetapasta med tomat og spaghetti, en bronsestøpt pasta av utvalgt durumhvete for en intens pastaopplevelse. Den virale TikTok-pastaen ("baked feta pasta") er en ovnsbakt rett med tomat og fetaost, en lettlaget og deilig hverdagsrett. Tilbered fetasausen i ovnen og tilsett litt av pastaens kokevann for er kremet konsistens. Topp fetaost-pastaen med fersk basilikum og nyt!

Ingredienser

4 porsjoner

400 g Barilla Spaghetti Al Bronzo

0,5 dl extra virgin olivenolje

300 g fetaost

500 g cherrytomater

2 hvitløksfedd

1 ts chiliflak

1 ts tørket oregano

Pastavann

 

Topping:

Fersk basilikum

Sort pepper

Share ingredients

You copied text to clipboard:

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 200°C.

  • Drypp halvparten av olivenoljen i en ildfast form. Legg fetaost, cherrytomater, presset hvitløk, chiliflak og oregano i formen og drypp over resten av olivenoljen. Stek midt i ovnen i 20-25 minutter, eller til tomatene og osten er myke.

  • Kok opp en stor kjele med vann og tilsett salt (7 gram pr. liter vann) når vannet koker. Kok Barilla Spaghetti Al Bronzo etter anvisningen på pakken til den blir al dente. Spar på pastaens kokevann til senere.

  • Ta den ildfaste formen ut av ovnen. Mos sammen fetaost og tomater. Hell i litt av pastens kokevann for å få en kremet ostesaus. Bland inn den ferdigkokte pastaen og tilsett mer pastavann om nødvendig. Topp retten med fersk basilikum og sort pepper, og servér!

     

    Denne oppskriften passer også godt sammen med Spaghetti pasta eller Linguine Al Bronzo. Oppdag flere av Barilla sine deilige pastaoppskrifter med den ekte smaken av Italia. For eksempel våre oppskrifter på pasta bolognese eller våre spaghettioppskrifter. Disse passer perfekt sammen med våre gode pastasauser, som grønn pesto eller våre tomatsauser.

Vis mer