Vodkapasta

Bronsestøpt italiensk pasta ala vodka med Tortiglioni

Add to favorites Remove from favorites
Del
Skriv ut
Prep
Kok
Ferdighet
Enkel

Barilla vodkapasta

Vodkapasta - prøv TikTok-trenden pasta ala vodka. Dette er en rask og enkel kremet pasta med få ingredienser, med en ekstra varme fra vodkaen. Retten er laget med Barilla Al Bronzo Tortiglioni, en bronsestøpt pasta av utvalgt durumhvete for en intens pastaopplevelse!

NB! Alkoholen i vodkaen kokes bort under tilberedning.

Ingredienser

4 porsjoner

400 g Barilla Tortiglioni Al Bronzo

1 gul løk (liten)

3 hvitløksfedd

3 ss olivenolje

1/2 ts chiliflak

1,5 dl tomatpuré

1/2 dl vodka

1 ts hvitvinseddik

3 dl kremfløte

Salt 

Sort pepper

1-2 dl pastavann

Fersk basilikum

Parmesanost

Share ingredients

You copied text to clipboard:

Fremgangsmåte

  • Kok opp en stor kjele med vann og tilsett salt (7 gram pr. liter vann) når vannet koker. Kok Barilla Tortiglioni Al Bronzo etter anvisningen på pakken til den blir al dente. Spar på pastaens kokevann til senere.

  • Skrell og finhakk løk og hvitløk. Varm en panne med olivenolje og fres løken sammen med chiliflak til den blir myk. Rør inn tomatpuré og la koke i ca. 5 minutter. Rør om av og til.

  • Hell over vodka og la den koke inn i sausen. Tilsett kremfløte og hvitvinseddik. Kok opp og smak til med salt og pepper.

  • Vend den ferdigkokte pastaen inn i tomatsausen. Tilsett gjerne litt av pastaens kokevann for en kremet konsistens. Topp retten med revet parmesanost, pepper og fersk basilikum før servering.

     

    Denne oppskriften passer også godt sammen med Penne pasta eller Mezzi Rigatoni Al Bronzo. Oppdag flere av Barilla sine deilige pastaoppskrifter med den ekte smaken av Italia. For eksempel våre pesto- og pastaoppskrifter eller oppskrifter på pastasalater. Disse passer perfekt sammen med våre gode pastasauser, som grønn pesto eller våre tomatsauser.

Vis mer