Lasagne med aubergine

Cherrytomater og Pesto alla Genovese

Add to favorites Remove from favorites
Del
Skriv ut
Prep
Kok

Nyt smaken av Italia med denne oppskriften på en skikkelig digg lasagne med aubergine. En klassisk lasagnerett med cherrytomater og Pesto alla Genovese, som passer like godt til hverdag som til fest.

Ingredienser

4 porsjoner

10 stk Barilla Lasagneplater

100 g Barilla Pesto alla Genovese

500 g aubergine

200 g cherrytomater

150 g mozzarella

1 hvitløksfedd

Extra virgin olivenolje

800 g melk

60 g maismel

Muskat

Salt

Share ingredients

You copied text to clipboard:

Fremgangsmåte

  • Vask og skjær aubergine i terninger. Ha 2 ss extra virgin olivenolje i en stekepanne sammen med et helt, skrelt hvitløksfedd. Stek auberginen sammen med en klype salt.
  • Del cherrytomatene i fire og skjær mozzarellaosten i terninger.

  • Forbered en lett béchamel: bland varm melk og maismel, melken tilsettes litt etter litt, rør godt. Ha i en klype salt og muskat etter smak. Kok opp under omrøring og sett til side.

  • Smør en ildfast form. Legg et lag med béchamelsaus i bunnen og ha over aubergine, dekk deretter med et lag Barilla Lasagneplater. Fortsett med en nytt lag béchamelsaus, etterfulgt av cherrytomater, aubergine, mozzarella, Barilla Pesto alla Genovese og lasagneplater. Repetér to ganger, avslutt med grønnsaker, ost og pesto. Stek lasagnen på temperatur 180°C i 20 minutter. La den hvile ca. 10 minutter før servering.

     

    Buon appetito! Prøv favoritten klassisk lasagne med bolognese, laget med ekte italienske lasagneplater. Oppdag flere av Barilla sine deilige pastaoppskrifter, for eksempel våre lasagneoppskrifter. Disse passer perfekt sammen med våre gode pastasauser, som grønn pesto eller våre tomatsauser.

Vis mer