Lasagne fra bunnen

med Pesto og sjømat

Add to favorites Remove from favorites
Del
Skriv ut
Prep
Kok
Ferdighet
Middels

Her er en oppskrift på lasagne laget fra bunnen av, med deilig sjømat. Prøv vår lasagne med breiflabbfilet og blåskjell. Du kan også velge å lage med en annen type fisk om du ønsker, for eksempel lasagne med laks.

Ingredienser

10 plater Barilla Lasagne

180 g Barilla Pesto alla Genovese

200 g breiflabbfilet

120 g blåskjell (uten skall)

80 g reker

150 g cherrytomat

60 ml (1/2 glass) hvitvin

1 ss extra virgin olivenolje

900 g fiskebuljong

45 g smør

45 g hvetemel

Salt og pepper

Share ingredients

You copied text to clipboard:

Fremgangsmåte

 • Skrell rekene og ta bort tarmen: ta av hodet og skallet, gjør et lite snitt langs "ryggen" og løft ut tarmen med kniven. Skjær breiflabb i terninger. Del tomatene. Varm litt olivenolje i en stekepanne og fres fisken, rekene og blåskjellene raskt. Tilsett vin og la den fordampe. Tilsett tomatene, la det putre i ytterligere 2 minutter og sett til siden.

 • Béchamelsaus

  Smelt smør, tilsett mel og rør om. La det frese i noen få minutter på lav varme til det blir lysebrunt. Tilsett varm fiskebuljong, salt og pepper. Kok opp og sett deretter sausen til siden.

 • Lasagne

  Smør en ildfast form. Legg et lag med fiskesaus i bunnen, deretter et lag med lasagneplater. Dekk platene med saus, legg på litt av fiske- og skalldyrblandingen, deretter litt Pesto. Gjenta i ca. fem lag; saus, lasagneplater, fisk- og skalldyrblanding og Pesto. Avslutt med saus, sørg for at du har nok til å dekke hele det øverste laget. Gratineres i ovnen på 180 °C i 20-25 minutter. La lasagnen hvile i 10 minutter før servering.

   

  Buon appetito! Prøv favoritten klassisk lasagne med bolognese, laget med ekte italienske lasagneplater. Oppdag flere av Barilla sine deilige pastaoppskrifter, for eksempel våre lasagneoppskrifter. Disse passer perfekt sammen med våre gode pastasauser, som grønn pesto eller våre tomatsauser.

Vis mer