Lasagne med ostesaus

Smaksrik lasagne med kremet ostesaus og høstgrønnsaker

Add to favorites Remove from favorites
Del
Skriv ut
Prep
Kok

Barilla lasagne med ostesaus og høstgrønnsaker

Lasagne med ostesaus - en ekte italiensk favoritt! Denne klassiske lasagneretten lager du med høstgrønnsaker og osterester. Bruk ingredienser du allerede har tilgjengelig på kjøkkenet og lag en deilig ostesaus til din italienske lasagne pasta. 

Ingredienser

4 porsjoner

10 stk Barilla Lasagneplater 

1 purre (inkl. de grønne bladene)

1 gulrot

150 g brokkolistilker

1 fennikel

Extra virgin olivenolje

30 g hvetemel

600 g melk

150 g osterester

50 g valnøtter

Salt

Pepper

Share ingredients

You copied text to clipboard:

Fremgangsmåte

  • Vask grønnsakene og skrell gulroten. Brokkolistilkene, gulroten og purren skjæres i skiver, fennikelen i terninger. Varm en panne med 2 ss extra virgin olivenolje og ha først i purren, deretter brokkolistilkene, gulroten og fennikelen. Tilsett litt vann om nødvendig og la koke i 3-4 minutter. Når grønnsakene er kokt møre, smak til med litt salt og pepper, og sett deretter til side.

  • Forbered béchamelsausen: smelt 30 ml extra virgin olivenolje, ha i hvetemel og rør godt. Tilsett varm melk, litt om gangen, smak til med salt og pepper. Kok opp under omrøring og sett til side.

  • Smør en ildfast form. Legg et lag med ostesaus (béchamelsaus) i bunnen, ha over grønnsakene og revet ost, og dekk med et lag Barilla Lasagneplater. Repetér til du har fire lag med lasagneplater, avslutt med saus, grønnsaker og ost. Stek lasagnen på 160°C i 20 minutter. La den hvile noen minutter og topp gjerne retten med noen hakkede fennikelblader og valnøtter før servering.

     

    Buon appetito! Prøv favoritten klassisk lasagne med bolognese, laget med ekte italienske lasagneplater. Oppdag flere av Barilla sine deilige pastaoppskrifter, for eksempel våre lasagneoppskrifter. Disse passer perfekt sammen med våre gode pastasauser, som grønn pesto eller våre tomatsauser.

Vis mer