Lasagne med ostesaus

og høstgrønnsaker

Add to favorites Remove from favorites
Del
Skriv ut
Prep
Kok

Lasagne med ostesaus - en ekte italiensk favoritt! Denne klassiske lasagneretten lager du med høstgrønnsaker og osterester. Bruk ingredienser du allerede har tilgjengelig på kjøkkenet og lag en deilig ostesaus til lasagne. 

Ingredienser

4 porsjoner

10 stk Barilla Lasagneplater

1 purre (inkl. de grønne bladene)

1 gulrot

150 g brokkolistilker

1 fennikel

Extra virgin olivenolje

30 g hvetemel

600 g melk

150 g osterester

50 g valnøtter

Salt

Pepper

Share ingredients

You copied text to clipboard:

Fremgangsmåte

  • Vask grønnsakene og skrell gulroten. Brokkolistilkene, gulroten og purren skjæres i skiver, fennikelen i terninger. Varm en panne med 2 ss extra virgin olivenolje og ha først i purren, deretter brokkolistilkene, gulroten og fennikelen. Tilsett litt vann om nødvendig og la koke i 3-4 minutter. Når grønnsakene er kokt møre, smak til med litt salt og pepper, og sett deretter til side.

  • Forbered béchamelsausen: smelt 30 ml extra virgin olivenolje, ha i hvetemel og rør godt. Tilsett varm melk, litt om gangen, smak til med salt og pepper. Kok opp under omrøring og sett til side.

  • Smør en ildfast form. Legg et lag med béchamelsaus i bunnen, ha over grønnsakene og revet ost, og dekk med et lag Barilla Lasagneplater. Repetér til du har fire lag med lasagneplater, avslutt med saus, grønnsaker og ost. Stek lasagnen på 160°C i 20 minutter. La den hvile noen minutter og topp gjerne retten med noen hakkede fennikelblader og valnøtter før servering.

Vis mer