Tagliatelle pasta med laks

Al Limone

Add to favorites Remove from favorites
Del
Skriv ut
Prep
Kok
Ferdighet
Enkel

Tagliatelle med laks - ekte italiensk oppskrift! Laks og pasta er alltid en favoritt, her finner du en klassisk og frisk kremet pasta al limone med laks, ramsløk og fløte. Denne smakfulle retten passer like godt til hverdag, som til fest.

Ingredienser

4 porsjoner

300 g Barilla Tagliatelle

250 g laks

1 stor sitron

5-10 blader ramsløk

4 dl fløte

6 ss smør

80 g parmesanost

Salt

Pepper

 

Share ingredients

You copied text to clipboard:

Fremgangsmåte

  • Skjær laksen i terninger og dryss over salt.

  • Skrell av en avlang bit av sitronskallet (unngå å få med det hvite i skallet) og skjær opp i tynne "strå". Riv opp resten av sitronskallet og kutt opp ramsløken.

  • Ha én spiseskje smør i en stor stekepanne og tilsett pepper og finrevet sitronskall. Hell i fløten og tilsett ramsløken. Miks sausen med en stavmikser og ha den deretter tilbake i stekepannen. Ha i fem spiseskjeer romtemperert smør i sausen, litt om gangen.

  • Kok opp en stor kjele med vann og tilsett salt (7 gram pr. liter vann) når vannet koker. Kok Barilla Tagliatelle to minutter kortere enn anvisningen på pakken. Spar noen spiseskjeer av kokevannet.

  • Ha laksen i sausen og la den koke i fem minutter, mens pastaen også koker. Ha pastaen over i stekepannen med laksesausen, smak til med sitronsaft og dryss over revet parmesanost. Tilsett gjerne litt av pastaens kokevann dersom sausen blir for tykk. Garnér retten med sitronskallet skjært i tynne strå og servér.

     

    Denne oppskriften passer også godt sammen med Spaghetti pasta eller Linguine Al Bronzo. Oppdag flere av Barilla sine deilige pastaoppskrifter med den ekte smaken av Italia. For eksempel våre oppskrifter på pasta bolognese eller våre spaghettioppskrifter. Disse passer perfekt sammen med våre gode pastasauser, som grønn pesto eller våre tomatsauser.

Vis mer