Kremet pasta med kylling

jordskokk og grønnkål

Add to favorites Remove from favorites
Del
Skriv ut
Prep
Kok
Ferdighet
Enkel

Kremet pasta med kylling - enkel oppskrift og en ekte italiensk favoritt. Her finner du en klassisk fullkornspenne med jordskokk og grønnkål, som passer til en hvilken som helst anledning.

Ingredienser

4 porsjoner

350 g Barilla Penne Rigate Fullkorn

350 g lårfilet av kylling

300 g jordskokk

200 g grønnkål

Sjalottløk

2 dl fløte

1 eple

50 g parmesanost

Solsikkeolje

Sitron

Salt

Pepper

Share ingredients

You copied text to clipboard:

Fremgangsmåte

  • Kok opp en stor kjele med vann og tilsett salt (7 gram pr. liter vann) når vannet koker.
  • Skjær kylling i biter og krydre med salt og pepper. Skyll jordskokken og grønnkålen. Jordskokken trenger ikke skrelles, skyll dem godt og tørk dem med et kjøkkenhåndkle. Skjær jordskokken i skiver og riv grønnkålen i biter. Finkutt deretter sjalottløken. Skjær eplet i tynne staver og legg dem i sitronvann.
  • Ha solsikkeolje eller en annen nøytral olje i en stor, middels-varm stekepanne. Brun kyllingen og jordskokken, og tilsett deretter sjalottløken. Hell i 1,5 dl av fløten og la det småkoke.
  • Kok Barilla fullkornspenne to minutter kortere enn anvisningen på pakken, bland deretter pastaen sammen med sausen.
  • Ha i grønnkålen. Spe gjerne på med litt ekstra fløte dersom sausen virker tykk. Smak til med sitron og pepper, og topp retten med revet parmesanost og eplestaver.

    Denne oppskriften passer også godt sammen med Fusilli pasta, Fusilloni Al Bronzo eller Tortiglioni Al Bronzo. Oppdag flere av Barilla sine deilige pastaoppskrifter med den ekte smaken av Italia. For eksempel våre italienske pastaoppskrifter eller oppskrifter på pastasalater. Disse passer perfekt sammen med våre gode pastasauser, som grønn pesto eller våre tomatsauser.

Vis mer