Sjømatpasta

med blekksprut

Add to favorites Remove from favorites
Del
Skriv ut
Prep
Kok
Ferdighet
Middels

Sjømatpasta - enkel oppskrift og en ekte italiensk favoritt. En klassisk Bavette pasta med blekksprut, muslinger, kongereker og kamskjell, som passer like godt til hverdag som til fest. Bytt gjerne ut sjømaten med andre personlige favoritter, kanskje det frister med en pasta med scampi?

Ingredienser

4 porsjoner

320 g Barilla Bavette

500 g muslinger

250 g baby blekksprut

150 g kongereker (du kan også bruke scampi)

8 kamskjell

40 cc extra virgin olivenolje

1 ss hakket persille

1 hvitløksfedd

1 chili

Salt

Hvit pepper

Share ingredients

You copied text to clipboard:

Fremgangsmåte

  • Vask muslingene forsiktig og skyll dem under rennende vann flere ganger for å fjerne smuss og urenheter. Vask blekkspruten under rennende vann og skjær den i små biter. Skrell kongerekene, sørg for å fjerne den svarte tråden før du skjærer dem i mindre biter. Åpne kamskjellene med en liten kniv, stikk den forsiktig inn mellom skalldelene. Press og skjær over lukkemuskelen som ligger litt inn fra kanten i den butte enden. Vask kamskjellene og del dem i to.

  • Vask chilien. Skrell et hvitløksfedd og fres det helt sammen med chilien i en varm panne med litt olivenolje. Tilsett en spiseskje hakket persille etter noen sekunder, deretter muslingene. Ha på lokk og kok til muslingene åpner seg. Fjern muslingene fra skallet når de er ferdig kokt og avkjølt, spar gjerne på noen av skallene til pynt. Sil og spar på kokevannet.

  • Kok opp en stor kjele med vann og tilsett salt (7 gram pr. liter vann) når vannet koker. Kok pastaen etter anvisningen på pakken til den blir "al dente".

  • Stek blekkspruten i en varm panne med litt olivenolje i ca. ett minutt, bruk ikke lokk. Tilsett deretter rekene (eller scampi om du har lyst på scampi pasta), kamskjellene og til slutt muslingene, sammen med vannet fra muslingene. Kok opp og ha i den ferdigkokte pastaen. Bland godt og dryss over litt hvit pepper før servering.

     

    Denne oppskriften passer også godt sammen med Spaghetti pasta eller Linguine Al Bronzo. Oppdag flere av Barilla sine deilige pastaoppskrifter med den ekte smaken av Italia. For eksempel våre oppskrifter på pasta bolognese eller våre spaghettioppskrifter. Disse passer perfekt sammen med våre gode pastasauser, som grønn pesto eller våre tomatsauser.

Vis mer