Fetapasta

med tomat og fetaost

Add to favorites Remove from favorites
Del
Skriv ut
Prep
Kok
Ferdighet
Enkel

Fetapasta - prøv vår deilige oppskrift på TikTok-trenden "Baked feta pasta", en feta- og tomatpasta. Dette er en pastarett med ovnsbakt fetaost, squash og cherrytomater, som passer like godt til hverdag som til fest.

Ingredienser

500 g Barilla Penne Rigate

2 medium store squash, skjært opp i 1 cm tykke skiver

2 bokser flerfargede cherrytomater

3 skiver sitron, 1/2 cm tykke

230 g fetaost i blokk

1/4 kopp pistasjnøtter, grovhakket

1 ss fersk oregano

15 ferske basilikumblader, revet

4 ss extra virgin olivenolje

Salt og pepper, etter smak

Share ingredients

You copied text to clipboard:

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 200°C.

  • Legg squash, tomater, sitron og oregano i en ildfast form, krydre med salt og pepper og drypp over 2 ss extra virgin olivenolje. Plassér blokken med fetaost midt i formen og bak i ovnen i 20 minutter.

  • Kok opp en stor kjele med vann og tilsett salt (7 gram pr. liter vann) når vannet koker. Kok Barilla Penne Rigate etter anvisningen på pakken til den blir "al dente".

  • Ett minutt før pastaen er ferdig kokt, hell en halv kopp av kokevannet over fetaosten, og knus osten med en skje. 

  • Hell vannet av pastaen og ha den over i den ildfaste formen, rør godt og bland inn basilikum. Dryss over det siste av olivenoljen og bland igjen. Topp retten med grovhakkede pistasjnøtter før servering.    Denne oppskriften passer også godt sammen med Fusilli pasta, Fusilloni Al Bronzo eller Tortiglioni Al Bronzo. Oppdag flere av Barilla sine deilige pastaoppskrifter med den ekte smaken av Italia. For eksempel våre italienske pastaoppskrifter eller oppskrifter på pastasalater. Disse passer perfekt sammen med våre gode pastasauser, som grønn pesto eller våre tomatsauser.

Vis mer