Pasta Alfredo

med butternutgresskar

Add to favorites Remove from favorites
Del
Skriv ut
Prep
Kok
Ferdighet
Enkel

Pasta Alfredo - enkel oppskrift og en ekte italiensk favoritt. Her finner du en klassisk Farfalle pasta med butternutgresskar og kremet ostasaus, til enhver anledning.

Ingredienser

4 porsjoner

320 g Barilla Farfalle

4 salvieblader, ferske og finhakket

300 g butternutgresskar, skjært i biter på ca. 2 cm

Revet parmesanost

 

Alfredosaus:

1,5 dl kremfløte

1/2 ts hvitløkskrydder

2 ss vann

1,5 dl helmelk

1 ts maisstivelse

50 g revet parmesanost

Salt etter smak

Share ingredients

You copied text to clipboard:

Fremgangsmåte

  • Kok opp en stor kjele med vann og tilsett salt (7 gram pr. liter vann) når vannet koker. Kok pastaen etter anvisningen på pakken, sammen med bitene med butternutgresskar. Rør om av og til og kok til ingrediensene er "al dente". Spar litt av kokevannet, uten at det blir avkjølt.

  • Alfredosausen: ha kremfløte og helmelk i en kjele og kok sakte opp slik at det ikke brenner seg. Senk varmen og tilsett hvitløkskrydder. I mellomtiden rører du ut maisstivelse i kaldt vann, for deretter å røre væsken inn i sausen. Pisk sausen godt og smak til med litt salt. La småkoke i et par minutter, skru av varmen og rør inn parmesanosten til den er helt smeltet.

  • Tilsett pastaen, butternutgresskar og salviebladene i den ferdige Alfredosausen. Bland godt og spe eventuelt med litt av kokevannet til ønsket konsistens. Servér med litt revet parmesanost på toppen.

    Tips! Pasta Alfredo smaker også veldig godt med kylling eller sopp.

     

    Denne oppskriften passer også godt sammen med Penne pasta eller Mezzi Rigatoni Al Bronzo. Oppdag flere av Barilla sine deilige pastaoppskrifter med den ekte smaken av Italia. For eksempel våre pesto- og pastaoppskrifter eller oppskrifter på pastasalater. Disse passer perfekt sammen med våre gode pastasauser, som grønn pesto eller våre tomatsauser.

Vis mer