Barilla Penne Rigate

med gorgonzola og japansk duft

Add to favorites Remove from favorites
Del
Skriv ut
Prep
Kok
Ferdighet
Middels


Ingredienser

2 porsjoner

100 g Barilla Penne Rigate

Østerssaus:

8 østers

80 g sjalottløk

10 g Prosciutto crudo (eller annen spekeskinke)

Extra virgin olivenolje

2 g tang

Gorgonzolasaus:

100 g gorgonzola

100 ml fløte

100 ml Junmaisyu sake

Hvetemel (etter behov)

Spinatblanding:

150 g spinat

15 g Pancetta

3 g hvitløk

Garnityr:

10 tørkede spinatblader

Sansko-krydder etter smak

10 hakkede valnøtter

4 kokte østers

Share ingredients

You copied text to clipboard:

Fremgangsmåte

  • Åpne og løsne østersene fra skallet, spar på saften til senere. Skyll dem og sett til side.
  • Skjær sjalottløk i skiver og stek den i litt olivenolje til den er karamellisert. Tilsett spekeskinke og tang. Stek i noen minutter før du tilsetter østers og østersaften. Kok forsiktig i noen minutter.

  • Spar fire østers til garnityr, hold dem varme. Bland åtte østers, sammen med øvrige ingredienser, i en blender og miks til en jevn saus. Sett til side.
  • Del gorgonzola i biter og ha den i en kjele med fløte, fløten skal småkoke. Tilsett saken og rør til osten er helt smeltet og det har blitt en jevn saus.
  • Kok opp en stor kjele med vann og tilsett salt (7 gram pr. liter vann) når vannet koker. Kok pastaen etter anvisningen på pakken til den blir "al dente".
  • Stek Pancetta og hvitløk i en panne med litt olivenolje til fargen blir gyllen. Fjern hvitløken og bland inn spinaten. Sett til side.
  • Ha østerssausen i en stekepanne og bland inn den nykokte pastaen. 
  • Anrett på tallerkner. Start med et lag gorgonzolasaus, legg på pastaen og spinatblandingen og dryss over garnityren etter eget ønske. 

    Denne oppskriften passer også godt sammen med Fusilli pasta, Fusilloni Al Bronzo eller Tortiglioni Al Bronzo. Oppdag flere av Barilla sine deilige pastaoppskrifter med den ekte smaken av Italia. For eksempel våre italienske pastaoppskrifter eller oppskrifter på pastasalater. Disse passer perfekt sammen med våre gode pastasauser, som grønn pesto eller våre tomatsauser.

Vis mer