Oppskrifter

Klassisk pasta amatriciana

Klassisk pasta amatriciana oppskrift laget med spaghetti

Add to favorites Remove from favorites
Del
Skriv ut
Prep
Kok
Ferdighet
Enkel

Pasta amatriciana - enkel oppskrift og en ekte italiensk favoritt. En klassisk pasta med spaghetti og bacon, til enhver anledning.


Ingredienser

4 porsjoner

320 g Barilla Spaghetti

160 g bacon

100 g løk

50 ml extra virgin olivenolje

500 g tomater

50 g pecorino-ost

Chili

Salt

Share ingredients

You copied text to clipboard:

Fremgangsmåte

  • Skjær bacon i strimler og stek det i en panne med en spiseskje olivenolje. Når kjøttet er ferdig stekt, ha det over i en skål og sett til side.

  • Finkutt løk og stek den i den samme stekepannen du brukte til baconet. Tilsett gjerne litt chili.
  • Kok tomatene i 30 sekunder, avkjøl raskt i isvann og skrell dem. Fjern frøene og skjær tomatene i små biter. Ha dem deretter i stekepannen samme med løken. Smak til med litt salt.

  • Kok opp en stor kjele med vann og tilsett salt (7 gram pr. liter vann) når vannet koker. Kok pastaen etter anvisningen på pakken til den blir "al dente".

  • Ha pastaen over i stekepannen sammen med grønnsakene og tilsett bacon. Bland godt. Topp retten med revet pecorino-ost.

     

    Denne oppskriften passer også godt sammen med Tagliatelle pasta eller Al Bronzo pasta. Oppdag flere av Barilla sine deilige pastaoppskrifter med den ekte smaken av Italia. For eksempel våre oppskrifter på pasta carbonara eller tagliatelleoppskrifter. Disse passer perfekt sammen med våre gode pastasauser, som grønn pesto eller våre tomatsauser.

Vis mer