Oppskrifter

Spaghetti med kjøttboller

Klassisk spaghetti med kjøttboller oppskrift med smak av Italia

Add to favorites Remove from favorites
Del
Skriv ut
Prep
Kok
Ferdighet
Enkel

Spaghetti med kjøttboller - enkel oppskrift og en ekte italiensk favoritt. Her finner du en klassisk pasta med kjøttboller du lager helt selv. Denne retten passer til en hvilken som helst anledning!

Ingredienser

4 porsjoner

320 g Barilla Spaghetti

200 g karbonadedeig

30 g Parmigiano Reggiano-ost

100 g rødløk

1 gulrot

800 g hakkede tomater

Pecorino-ost

2 ss extra virgin olivenolje

Muskat

Sort pepper

Salt

Share ingredients

You copied text to clipboard:

Fremgangsmåte

  • Bland revet Parmigiano Reggiano-ost (parmesanost) sammen med karbonadedeigen og tilsett muskat og pepper. Bland godt sammen ved å bruke en hånd. Rull små kjøttboller av deigen og stek dem i en panne med olivenolje.

  • Finhakk rødløk og gulrot, og fres det i en stekepanne med olivenolje. Tilsett de hakkede tomatene og kok opp. Ha kjøttbollene over i sausen.
  • Kok opp en stor kjele med vann og tilsett salt (7 gram pr. liter vann) når vannet koker. Kok pastaen etter anvisningen på pakken til den blir "al dente".

  • Ha pastaen over i stekepannen sammen med tomatsausen og kjøttbollene og bland godt. Topp retten med revet Pecorino-ost før servering.

     

    Denne oppskriften passer også godt sammen med Tagliatelle pasta eller Al Bronzo pasta. Oppdag flere av Barilla sine deilige pastaoppskrifter med den ekte smaken av Italia. For eksempel våre oppskrifter på pasta carbonara eller tagliatelleoppskrifter. Disse passer perfekt sammen med våre gode pastasauser, som grønn pesto eller våre tomatsauser.

Vis mer