VINNEREN

10.-11. oktober ble den 8. utgaven av verdensmesterskapet i pasta arrangert i Paris. 14 fantastiske kokker under 35 år, fra hele verden, deltok i den tre-delte konkurransen: Mesterverket, Det hvite lerret og Den store finalen. Etter to dager med intens konkurranse vant den japanske kokken Keita Yuge tittelen "The Master of Pasta" 2019, takket være hans uforglemmelige rett. "Penne gorgonzola med japansk duft" ble ansett som den perfekte tolkningen av årets tema: The Art of Pasta (pastaens kunst).
The Winner

MESTERVERKENE

JURYEN

Davide Oldani (ITA)

"Kunst og håndverk har de samme røttene. Pasta er et håndverk. Det er kunsten å lage gode smaker, noe som endres avhengig av ingrediensene vi legger på tallerkenen."

Han innførte begrepet "cucina pop", en type matlaging som er avhengig av perfekt balanserte kontraster, til det italienske kjøkkenet. Disse kontrastene kan sees i restauranten "D'O" i nærheten av Milano.

Amandine Chaignot (FRA)

"Jeg ser på pasta som et lerret, som kokkene kan bruke til å utfolde seg på veldig mange måter. Det er en ingrediens som kan brukes til å uttrykke forskjellige ting, det gir en slags frihet!"

Kreativiteten hennes er forankret i talentet hun har utviklet ved å jobbe sammen med de franske kokkene Ducasse, Alléno og Fréchon. Bocuse de Bronze i 2012. Hun er veldig engasjert i veldedighet gjennom sitt arbeid med NGO World vision og hun åpner snart sin nye restaurant “Pouliche”.

Simone Zanoni (ITA)

"For meg handler pastaens kunst om muligheten til å forbedre og transformere det som i utgangspunktet er en sosial hverdagsartikkel til noe kunstnerisk."

Bærekraft og middelhavsmat ligger i senter av hans visjon. Sjefskokk for "Le George" i Paris. Har i løpet av sin karriere hatt tilholdssted både i London og Paris, hvor han jobbet i Gordon Ramsay´s stjernerestauranter.

Paola Navone (ITA)

"Pasta er et vakkert eksempel på demokratisk design. Enkelt, naturlig, universielt. Jeg synes det er et praktfullt "kreativt medium": det kan få alle til å føle seg litt som kunstnere."

Hennes sinn er en kombinasjon av farger fra den sørlige delen av verden og smak og former i Vesten. Hun har vunnet internasjonale priser som arkitekt, produktdesigner, interiørarkitekt og kunstdirektør.

Ashley Alexander (AUS)

"Akkurat som kunst, fremkaller ikke pasta følelser og inspirasjon bare der og da, den gir også gnist og inspirasjon til videre kreativitet og arbeid."

Oppskriftsutvikler bosatt i Melbourne, stylist og kreativ regissør. Bloggen hennes "Gather & Feast" fokuserer på mat laget for å bli delt. Hun er forfatter av boken "Morning, Noon & Night" og har utviklet kreativt innhold for forskjellige klienter over hele verden.

Pasta-VM 2019 - Pastaens kunst

Et maleri, en skulptur, et element av design. En ballett, eller et musikkstykke. Er pasta en kunstart? For oss er den det. En fin kombinasjon av form og bevegelse, stilblanding og enkelhet, skjønnhet og god smak. Det er virkelig en kunst, kanskje summen av flere. Det er en kunst som brer seg utover hele verden.
Gjenopplev de beste øyeblikkene fra den 8. utgaven av pasta-VM og oppdag pastaens kunst.PASTAENS KUNST

2019-utgavens tema

Pasta-VM arrangeres for 8. gang i 2019 og årets tema er “The Art of Pasta” ("pastaens kunst").
Er pasta en kunst? For oss er det det.
Hvert stykke pasta er et lite stykke design som kombinerer skjønnhet og smak.
Å lage en pastarett kan sammenliknes med å leke med fargene på et maleri, elegansen til en ballett, lydene av en symfoni.
Det er form og bevegelse, og skaper mesterverk.
Det er en kunst, eller summen av flere.
Pasta har den ultimate sammensetningen: noe enkelt og essensielt som kan tolkes, transformeres og kontinuerlig revolusjoneres av verdens største mestere.
Dette er en kunst som brer seg utover hele verden.
Dette er pastaens kunst.