PASTAENS KUNST

2019-utgavens tema

Pasta-VM arrangeres for 8. gang i 2019 og årets tema er “The Art of Pasta” ("pastaens kunst").
Er pasta en kunst? For oss er det det.
Hvert stykke pasta er et lite stykke design som kombinerer skjønnhet og smak.
Å lage en pastarett kan sammenliknes med å leke med fargene på et maleri, elegansen til en ballett, lydene av en symfoni.
Det er form og bevegelse, og skaper mesterverk.
Det er en kunst, eller summen av flere.
Pasta har den ultimate sammensetningen: noe enkelt og essensielt som kan tolkes, transformeres og kontinuerlig revolusjoneres av verdens største mestere.
Dette er en kunst som brer seg utover hele verden.
Dette er pastaens kunst.

PASTA-VM 2019

Hvis det er én ting Paris er kjent for over hele verden, så er det å være kunstens hovedstad.
10. og 11. oktober får byen en ny tittel, pastaens hovedstad.
Årets verdensmesterskap i pasta vil finne sted på sjarmerende Pavillon Cambon, der:
14 kokker skal konkurrere ved å demonstrere sine mestringsevner.
3 ulike konkurranser vil utfordre dem til å lage noen kunstverk av oppskrifter.
5 dommere, bestående av stjernekokker- og kunstnere, vil se etter “pastaens kunst” i hver tallerken.

Agenda

Textandimage

3 KONKURRANSER

I denne utfordringen skal kokkene lage og presentere sitt mesterverk;
signaturretten deres gjennom hele konkurransen.Kokkene skal benytte en av pastatypene i Barilla som er "bra for deg", f.eks. fullkornspasta eller økologisk pasta.
De skal i den andre konkurransen lage en oppskrift som kan kombinere kreativitet med et helhetlig velværebegrep.Motstanden, verket- og retten, som kokkene vil bli husket for.
Kokkene vil bli utfordret på å tolke mesterverket sitt fra den første konkurrasen ved å legge til en uventet vri.DELTAKENDE KOKKER

Gabriel Heintjes (SUI)

En eklektisk kokk som gikk sin egen vei ved å åpne sitt "Dinner"-selskap, etter erfaringer på restauranter som Hotel Storchen og Widder i Zürich, Gran Casino Baden og til og med en pop-up restaurant i Biel.

Jay Boyle (NOR)

Etter noen berikende opplevelser på de fineste restaurantene i hans hjemland Australia, dro han til Norge for nye eventyr og har siden jobbet på de to beste spisestedene i hovedstaden Oslo, "Maaemo***" og nå nylig "Kontrast*", ledet av den anerkjente kokken Svensson.

Kshitiz Sethi (CAN)

Han ble født i New Delhi, og hans kjærlighet til matlaging fikk blomstre i farens bakeributikk. Hans profesjonelle karriere fortsatte i Canada i 2016 og etter endt utdanning fra George Brown College, begynte han i "Paese Ristorante" som Chef de Partie.

Nicola Pelligana (AUS)

Eventyrlysten forlot han sin kjærlighet for Sicilia og bygget sin karriere både i Italia og Australia. Stjernekokkene Mauro Uliassi*** og Mario Percuoco var hans læremestre før han begynte i teamet til “Vizio” i Woolloomooloo.

Billis Nikolaos (GRE)

Før han ble kokk på to av de beste restaurantene i Hellas, Etrusco på Korfu og Botrini* i Athen, utviklet han sitt gode håndlag ved flere stjernerestauranter i Frankrike, Spania og rundt om i Hellas.

Sebastian Butzi (AUT)

Allsidig og målbevisst bega han seg ut på en lovende, kulinarisk karriere etter universitetet og fikk jobbe sammen med de kjente kokkene Karl og Rudi Obauer i Werfen, kjent for sine innovative, regionale retter.

Edouard Chouteau (FRA)

Som kjøkkensjef på Anne, på luksushotellet Pavillon de la Reine (Paris), lærte han å mestre den eksperimentelle kunsten ved å jobbe side om side med stjernekokker som Eric Fréchon, Pierre Gagnaire og Alain Passard.

Heaven Delhaye (BRA)

Grunnet sine franske og portugisiske røtter opparbeidet hun seg en sterk europeisk, kulinarisk påvirkningskraft og fikk et godt omdømme på lokal TV. Hennes siste suksess? Åpningen av “Chez Heaven”, hennes egen restaurant i Rio De Janeiro.

Keita Yuge (JPN)

En tverrfaglig kokk med omfattende kunnskap om italiensk mat. Han har utviklet sitt talent på de fineste restaurantene i Paris (G.Savoy), Tokyo (Chez Inno), Osaka (Quintocanto) og nylig Yokohama (Salone 2007).

Léa Marion (SWE)

Innovativ fransk kokk med forkjærlighet for både nordisk- og middelhavsmat. Hun har jobbet på Michelin-stjerne-restaurantene: Gastrologik** i Sverige og Toya* i Frankrike. Hun ble nylig ansatt på den anerkjente restauranten Oaxen Krog** i Stockholm.

Sean Turner (USA)

Som kokk hos Louie på DeMun (St. Louis-MO) ble han inspirert av Jonathan Bennos “nye moderne italienske” stil, mens han lagde mat i restauranten sin i NYC. Han anser pasta som ekte "trøstemat".

Matteo Carnaghi (ITA)

Assisterende kjøkkensjef på Viviana Varese's Alice*, den eneste stjerne-restauranten i Milano som eies av en kvinnelig kokk. Har utviklet sitt talent i Michelin-stjerne-restauranter i Italia og Nederland, hvor han jobbet for den nederlandske kokken Sergio Herman.

Zora Klipp (GER)

Etter å ha tatt sine første skritt på det luksuriøse Landhaus Wachtelhof i Rotenburg, flyttet hun til Hamburg for å bli sjefskokk på Kliemannsland. Hun er programleder i sitt eget matlagingsprogram og liker å formidle sin enkle, men ukonvensjonelle, kulinariske filosofi.

Christian Carrieri (UAE)

For fem år siden brakte hans eventyrlyst ham til Dubai hvor han fikk fart på sin kulinariske karriere på de mest prestisjefylte hotellrestaurantene som Grosvenor House, The Oberoi, One and Only og The Palm, før han begynte på Marriott Strega Italian Restaurant.

JURYEN

Davide Oldani (ITA)

"Kunst og håndverk har de samme røttene. Pasta er et håndverk. Det er kunsten å lage gode smaker, noe som endres avhengig av ingrediensene vi legger på tallerkenen."

Han innførte begrepet "cucina pop", en type matlaging som er avhengig av perfekt balanserte kontraster, til det italienske kjøkkenet. Disse kontrastene kan sees i restauranten "D'O" i nærheten av Milano.

Amandine Chaignot (FRA)

"Jeg ser på pasta som et lerret, som kokkene kan bruke til å utfolde seg på veldig mange måter. Det er en ingrediens som kan brukes til å uttrykke forskjellige ting, det gir en slags frihet!"

Kreativiteten hennes er forankret i talentet hun har utviklet ved å jobbe sammen med de franske kokkene Ducasse, Alléno og Fréchon. Bocuse de Bronze i 2012. Hun er veldig engasjert i veldedighet gjennom sitt arbeid med NGO World vision og hun åpner snart sin nye restaurant “Pouliche”.

Simone Zanoni (ITA)

"For meg handler pastaens kunst om muligheten til å forbedre og transformere det som i utgangspunktet er en sosial hverdagsartikkel til noe kunstnerisk."

Bærekraft og middelhavsmat ligger i senter av hans visjon. Sjefskokk for "Le George" i Paris. Har i løpet av sin karriere hatt tilholdssted både i London og Paris, hvor han jobbet i Gordon Ramsay´s stjernerestauranter.

Paola Navone (ITA)

"Pasta er et vakkert eksempel på demokratisk design. Enkelt, naturlig, universielt. Jeg synes det er et praktfullt "kreativt medium": det kan få alle til å føle seg litt som kunstnere."

Hennes sinn er en kombinasjon av farger fra den sørlige delen av verden og smak og former i Vesten. Hun har vunnet internasjonale priser som arkitekt, produktdesigner, interiørarkitekt og kunstdirektør.

Ashley Alexander (AUS)

"Akkurat som kunst, fremkaller ikke pasta følelser og inspirasjon bare der og da, den gir også gnist og inspirasjon til videre kreativitet og arbeid."

Oppskriftsutvikler bosatt i Melbourne, stylist og kreativ regissør. Bloggen hennes "Gather & Feast" fokuserer på mat laget for å bli delt. Hun er forfatter av boken "Morning, Noon & Night" og har utviklet kreativt innhold for forskjellige klienter over hele verden.

KONFERANSIERER

Lorenzo Cogo

Lorenzo Cogo

Lorenzo Cogo, kokk og eier av “El Coq” i Vicenza, er den yngste Michelin-stjernekokken i Italia og mesteren i gastronomi under pasta-VM 2019.

Stéphane Rotenberg

Stéphane Rotenberg

Den franske journalisten og programledere for TV-serien “Top Chef”, Stéphane Rotenberg, fungerer som seremonimester for 2019-utgaven av pasta-VM.

OPPDAG 2018-UTGAVEN AV PASTA-VM

Pasta er en uendelig reise fra jord til bord.
Å bli en mester er ikke noe annerledes: det er en lang ferd som krever lidenskap, engasjement og et konstant jag etter perfeksjon.

PASTA-VM 2018

18 unge kokker deltok i 2018-utgaven av pasta-VM i Milano.
Etter å ha vunnet finalen mot kinesiske Toby Wang, ble USAs representant Carolina Diaz kåret til "The Master of Pasta", og ble den første kvinnelige vinneren av pasta-VM. Hun demonstrerte sine ferdigheter i alle mestringsutfordringene ved å vise en eksepsjonell evne til å balansere smaker ved å legge sitt hjerte i matlagingen.
Textandimage 2