;

PASTA-VM 2018

Under Barilla Pasta World Championship 2018, deltok 18 unge kokker fra hele verden i “Mastery Challenges” for å teste sine ingrediensvalg, kreativitet og ferdigheter på kjøkkenet.

Etter finalen mot Toby Wang fra Kina, ble USAs representant Carolina Diaz kåret til "The Master of Pasta", og ble den første kvinnelige vinneren av pasta-VM.

Diaz demonstrerte sin takknemlighet til kunsten i den kulinariske verden, og sin ubestridelige evne til å balansere smaker, som hun sa selv "ved å legge sitt hjerte i matlagingen". 

Arrangementet fant sted på La PelotaMilano 24. til 25. oktober, i anledning World Pasta Day (Verdens Pastadag).

MESTRING ER EN REISE

Å bli en mester er en lang ferd som krever engasjement, lidenskap og et konstant jag etter perfeksjon. For Barilla er pasta en uendelig reise, som strekker seg fra jord til bord, og hele veien til mesterkokkenes kjøkken i pasta-VM.Introduction

KONKURRERENDE KOKKER

Meiju Hirata (JAP)

Født i Tokyo. Han er kokk og eier av anerkjente "Villa Della Pace", en restaurant med vestlig inspirert mat på Noto-halvøya. Fasinert av den lokale, ville naturen og kulinarisk kultur, er maten en kombinasjon av italiensk og råvarer fra lokale bønder.

Domenico Santagada (UAE)

Opprinnelig fra Sør-Italia, startet ny karriere i Dubai i 2013 ved å overta gourmetrestaurantene Conrad hotel og Antonio Marras. Nå er han kjøkkensjef på konseptrestauranten Cocoa kitchen.

Pawel Galecki (POL)

Han definerer seg selv som en polsk kokk og middelhavselsker. I år vant han det spesielle "Beste pasta"-kurset i den trettende utgaven av den lokale italienske, kulinariske kunstkonkurransen.

Ludwig Salovuo (SWE)

Til tross for sin unge alder, har han bred erfaring innen restaurantbransjen som baker, à la carte-kokk og kokk til sjøs.

Stamatios Misomikes (GRE)

Etter mange opplevelser på stjernerestauranter rundt om i verden, fra Sveits, Norge og USA, slo han seg ned i Rhodos som sjefskokk av gourmetrestauranten "Noble". I 2016 fikk han prisen som beste europeiske, unge kokk av Joan Roca.

Dario Manca (AUS)

Født i Italia, jobbet senere på den beste restauranten i hjemlandet før han fortsatte videre til nye eventyr i London og Sydney.

Sören Herzig (AUT)

Hans lange erfaring i Michelin-stjernerestauranter i Europa og Singapore har resultert i et kulinarisk talent innen internasjonal matlaging.

Adrian Cojocaru (ROM)

En lidenskapelig kokk av internasjonal og italiensk mat, han er nå kokk på La Castel-restauranten i Iasi. Han har vunnet forskjellige kulinariske priser, takket være sin kunst i å lage pasta.

Marcelo Milani (BRA)

Hans karriere er preget av viktige priser: etter å ha oppnådd 4. plass i "Bocuse d'Or Brazil"-konkurransen og blitt nominert som beste nykommer av et kjent lokalt tidskrift, han har hemmelig vunnet Michelin Bib Gourmand som kokk på Piccolo-restauranten i Sao Paulo.

Lucia De Prai (ITA)

Hennes todelte spanske og italienske røtter førte henne til en bemerkelsesverdig faglig erfaring i beryktede restauranter i de to landene. Hun jobber nå på stjernerestauranten "The Cook" i Genova.

Benjamin Vikse Roth (NOR)

En ung og lidenskapelig norsk kokk. Jobber nå på restauranten Statholdergaarden i Oslo, som har én stjerne i Michelin-guiden.

Angela Villalta (CAN)

Hun jobber under Alessandro Boglione på restauranten med én stjerne i Michelin-guiden i Piemonte, Italia.

Carolina Diaz (USA)

Siden hun setter pris på kunsten bak å skape en kulinarisk opplevelse, havnet hun naturlig i "Terzo Piano"-restauranten på Art Institute of Chicago.

Sadik Ilgaz (TUR)

Spesialisert seg på fransk mat, jobber på restauranten Parlè i Istanbul, en moderne tolkning av Brasserie-konseptet.

Stellario Minutolo (COSTA CRUISES)

Som kjøkkensjef på Costa Cruises (Carnival Group) utfordres han daglig med å få mennesker til å oppleve en behagelig tid ved bordet, med høy kvalitet og bærekraftig italiensk mat over hele verden.

Toby Wang (CHI)

Etter lang erfaring i ulike 5-stjerners hotellrestauranter i Beijing, er han nå nestsjef for Hilton Wangfujing. Disiplinert og kreativ på kjøkkenet, med lidenskap for italiensk og fransk mat, ble han to ganger finalist i den lokalt anerkjente "New Western Cuisine Competition".

Sabrina Fenzl (GER)

Startet sin karriere som restaurantleder og ble senere kokk. Siden 2011 har Sabrina hatt sin egen restaurant og cateringvirksomhet.

Thomas Asti (FRA)

Han utviklet seg profesjonelt ved siden av talentfulle stjernekokker, før han tok utfordringen og ble kjøkkensjef på "Café Terroir" i Lyon, en unik konseptrestaurant som fremmer ekte regional mat med respekt for de beste lokale råvarene.

DOMMERNE

Luigi Taglienti

Luigi Taglienti, en Michelin-stjernekokk fra Liguria, gjemmer sin revolusjonerende gastronomiske ånd under et rykte om "fortids"-eleganse: mot opptredener og flyktige trender, liker han å eksperimentere med teknikker og kulinarisk kunst i sin "Lume"-restaurant, mens han holder seg til de gamle verdiene til det italienske kjøkkenet.

Viviana Varese

Viviana Varese, matlaging er for henne et livssymbol som krever lidenskap og ydmykhet. Født i Salerno, i Sør-Italia, ble hun inspirert av sin families fiskerestaurant før hun ble kåret til den beste kvinnelige kokken av flere italienske guider. Bare 25 år gammel, åpnet hun sin første restaurant, og brøt sine middelhavsrøtter til Nord-Italia før hun startet sin egen anerkjente stjernerestaurant, "Alice", i Milano. Hennes mantra? "Kreativitet tenker utenfor boksen. Galskap er middelet for å oppnå det."

Lorenzo Cogo

Lorenzo Cogo, bare 25 år gammel, ble han den yngste kokkeinnehaveren med Michelin-stjerne i Italia. Noen få år senere har hans kreative, instinktive "kjøkken" tatt til seg innflytelse fra hele verden, takket være sin tidligere erfaring i noen av de beste restaurantene i Sydney, London, Tokyo og Spania. Dette har gjort at han fortjener en verdig plass blant den italienske, kulinariske eliten.

Davide Oldani

Davide Oldani, innførte begrepet "cucina pop", en type matlaging som er avhengig av perfekt balanserte kontraster, til det italienske kjøkkenet. Disse kontrastene kan sees i restauranten D'O i nærheten av Milano.

Holger Stromberg

Holger Stromberg, med hans 150 år gamle tyske kokkefamilie injisert i blodet, samt lidenskap for matlaging ble han belønnet med en Michelin-stjerne i en alder av 23 år. Eklektisk og forstyrrende i sin kulinariske stil, så vel som lidenskapelig opptatt av ernæring og idrett. Han var kokk for fotballlandslaget i 10 år.

Brittany Wright

Brittany Wright, en fotograf og artist fra San Diego. Hun ser på mat som en kunst, en mulighet til å gjøre noe kreativt, og en måte å eksperimentere med smaker.