Kako savršeno skuvati testeninu?

Vreme kuvanja zavisi od različitih oblika testenine, pa pre početka pripreme svakako pročitajte uputstva na pakovanju. Poštujte ove jednostavne smernice navedene u nastavku i uskoro ćete testeninu moći savršeno da pripremite.

  1. Napunite velik lonac vode i stavite ga na jaku vatru. Svakako upotrebite dovoljno veliki lonac u kome ima dovoljno prostora da se testenina dobro skuva. Takođe stavite puno vode – preporučujemo 1 l vode na svakih 100 g testenine.

  2. Kada voda provri, dodajte so. Preporučujemo 7 g po litri vode. Nakon što se so otopi i voda zaista kipi, ubacite testeninu i prva dva minuta često mešajte, a nakon toga do kraja kuvanja promešajte povremeno. Poštujte vreme pripreme navedeno na pakovanju. Pre nego što ocedite testeninu, probajte da li je skuvana prema vašem ukusu.

  3. Kuvanje testenine dovršite u tiganju sa sosom kako bi testenina nastavila da upija sve arome sosa do kraja pripreme.

Ako je testenina „al dente“, trebalo bi da osetite mali otpor kada je zagrizete. U sredini bi takođe trebalo da bude tanka bela nit. Ako više volite mekšu testeninu, kuvajte je još 1–2 minuta.
KOLAČIĆI KOJI SE UPOTREBLJAVAJU NA NAŠIM WEB STRANICAMA

Ove web stranice upotrebljavaju kolačiće za slanje oglasa i usluga u skladu s vašim željama. Ako želite da saznate više o tome, odnosno da blokirate sve ili samo neke kolačiće, kliknite ovde. Zatvaranjem ovog natpisa, kretanjem po stranici ili klikom na bilo koju stavku na njoj prihvatate upotrebu kolačića.

Više informacija Više informacija o kolačićima
Accessibility Tooltip
Accessibe
Handtalk