Više od etikete.

Uvek pšenica visokog kvaliteta

Nazad na sirovine

SAŽETAK ZAKONA

Italijanski zakon od 26. jula 2017. određuje da na ambalaži testenine od krupice durum pšenice proizvedene u Italiji mora biti geografska oznaka države u kojoj je pšenica proizvedena i države u kojoj je samlevena.

IZVOR PŠENICE U ZAKONU

 

U oznaci može da bude naveden naziv države u kojoj je proizvedeno najmanje 50% upotrebljene pšenice. Za ostatak će se upotrebljavati natpisi „druge države EU“, „druge države izvan EU“ i „druge države u EU i izvan EU“, zavisno od porekla pšenice.

NAŠA PŠENICA: IZVOR NAŠE PŠENICE JE POZNAT ODUVEK.

 

Otprilike 70% naše pšenice potiče iz Italije, a preostalih 30% dopunjava se izabranom najboljom durum pšenicom iz Francuske, Sjedinjenih Američkih Država i Australije.
Oduvek se trudimo da postignemo transparentnost i sve informacije o sirovinama objavljujemo ovde.

ITALIJANSKA PŠENICA. DA, ALI NIJE DOVOLJNA

Preduzeće Barilla naročito upotrebljava kvalitetnu italijansku pšenicu. Mi smo njen najveći kupac i stalno ulažemo u njen lanac proizvodnje.
Uprkos tome, italijanske pšenice nema dovoljno da pokrije naše proizvodne potrebe, kada se uzmu u obzir visoki standardi kvaliteta.

KVALITET? KOD NAS NE POZNAJE GRANICE

Pažljivo biramo najbolje sorte durum pšenice, strogo je kontrolišemo i mešamo tako da ispunjava visoke kvalitativne i bezbednosne standarde.
Pravila koja važe za pšenicu iz inostranstva jednaka su kao ona koja važe za italijansku pšenicu jer se jednostavno nećemo odreći bezbednosti i kvaliteta.

KOLAČIĆI KOJI SE UPOTREBLJAVAJU NA NAŠIM WEB STRANICAMA

Ove web stranice upotrebljavaju kolačiće za slanje oglasa i usluga u skladu s vašim željama. Ako želite da saznate više o tome, odnosno da blokirate sve ili samo neke kolačiće, kliknite ovde. Zatvaranjem ovog natpisa, kretanjem po stranici ili klikom na bilo koju stavku na njoj prihvatate upotrebu kolačića.

Više informacija Više informacija o kolačićima
Accessibility Tooltip
Accessibe
Handtalk