Više od etikete.

Uvek pšenica visokog kvaliteta

Nazad na sirovine

SAŽETAK ZAKONA

Italijanski zakon od 26. jula 2017. određuje da na ambalaži testenine od krupice durum pšenice proizvedene u Italiji mora biti geografska oznaka države u kojoj je pšenica proizvedena i države u kojoj je samlevena.

IZVOR PŠENICE U ZAKONU

 

U oznaci može da bude naveden naziv države u kojoj je proizvedeno najmanje 50% upotrebljene pšenice. Za ostatak će se upotrebljavati natpisi „druge države EU“, „druge države izvan EU“ i „druge države u EU i izvan EU“, zavisno od porekla pšenice.

NAŠA PŠENICA: IZVOR NAŠE PŠENICE JE POZNAT ODUVEK.

 

Otprilike 70% naše pšenice potiče iz Italije, a preostalih 30% dopunjava se izabranom najboljom durum pšenicom iz Francuske, Sjedinjenih Američkih Država i Australije.

ITALIJANSKA PŠENICA. DA, ALI NIJE DOVOLJNA

Preduzeće Barilla naročito upotrebljava kvalitetnu italijansku pšenicu. Mi smo njen najveći kupac i stalno ulažemo u njen lanac proizvodnje.
Uprkos tome, italijanske pšenice nema dovoljno da pokrije naše proizvodne potrebe, kada se uzmu u obzir visoki standardi kvaliteta.

KVALITET? KOD NAS NE POZNAJE GRANICE

Pažljivo biramo najbolje sorte durum pšenice, strogo je kontrolišemo i mešamo tako da ispunjava visoke kvalitativne i bezbednosne standarde.
Pravila koja važe za pšenicu iz inostranstva jednaka su kao ona koja važe za italijansku pšenicu jer se jednostavno nećemo odreći bezbednosti i kvaliteta.