Prihvatamo dvostruku obavezu: kvalitet i brigu o životnoj sredini.

Nazad na životna sredina

Sve faze naše proizvodnje imaju zajednički cilj: ostvariti kvalitetne rezultate, a istovremeno brinuti o životnoj sredini. Trudimo se, dakle, da ostvarimo efikasnu proizvodnju bez nepotrebnog otpada.

EKOLOŠKI SVE PRIHVATLJIVIJI CILJEVI


Prošle godine smo čak 180 hiljada tona durum pšenice proizveli pomoću efikasnijih i održivijih oblika poljoprivede. Ove godine treba da ostvarimo cilj od 250 hiljada tona.

PŠENICA PUTUJE VOZOM

Poboljšali smo i logistiku, a odlučili smo da pređemo na železnički prevoz: godine 2016. smo za prevoz otprilike 83 hiljade tona pšenice durum upotrebili 75 vozova.

PAZIMO NA AMBALAŽU

Naša ambalaža može se potpuno reciklirati, a karton, u koji se pakuje testenina, potiče samo iz šuma kojima se odgovorno upravlja.

OBAVEZA PREMA ODRŽIVOM RAZVOJU DAJE DOBRE REZULTATE

Projekt „Barilla Sustainable Farming“, deset zapovesti za proizvođače i veb-lokacija granoduro.net pomogli su nam da povećamo prinos i istovremeno smanjimo emisije gasova staklene bašte do 30%.

IZMERENI I TRANSPARENTNI REZULTATI

Uticaj svojih proizvoda na životnu sredinu merimo metodologijom pod nazivom analiza životnog ciklusa (LCA).

Za objavljivanje rezultata upotrebljavamo ekološku deklaraciju proizvoda (EPD) – javni dokument koji smo razvili u dogovoru sa programom International EPD System (www.environdec.com) koji je potvrdila nezavisna ustanova.