Prihvatamo dvostruku obavezu: kvalitet i brigu o životnoj sredini.

Nazad na životna sredina

Sve faze naše proizvodnje imaju zajednički cilj: ostvariti kvalitetne rezultate, a istovremeno brinuti o životnoj sredini. Trudimo se, dakle, da ostvarimo efikasnu proizvodnju bez nepotrebnog otpada.

EKOLOŠKI SVE PRIHVATLJIVIJI CILJEVI


Prošle godine smo čak 180 hiljada tona durum pšenice proizveli pomoću efikasnijih i održivijih oblika poljoprivede. Ove godine treba da ostvarimo cilj od 250 hiljada tona.

PŠENICA PUTUJE VOZOM

Poboljšali smo i logistiku, a odlučili smo da pređemo na železnički prevoz: godine 2016. smo za prevoz otprilike 83 hiljade tona pšenice durum upotrebili 75 vozova.

PAZIMO NA AMBALAŽU

Naša ambalaža može se potpuno reciklirati, a karton, u koji se pakuje testenina, potiče samo iz šuma kojima se odgovorno upravlja.

OBAVEZA PREMA ODRŽIVOM RAZVOJU DAJE DOBRE REZULTATE

Projekt „Barilla Sustainable Farming“, deset zapovesti za proizvođače i veb-lokacija granoduro.net pomogli su nam da povećamo prinos i istovremeno smanjimo emisije gasova staklene bašte do 30%.

IZMERENI I TRANSPARENTNI REZULTATI

Uticaj svojih proizvoda na životnu sredinu merimo metodologijom pod nazivom analiza životnog ciklusa (LCA).

Za objavljivanje rezultata upotrebljavamo ekološku deklaraciju proizvoda (EPD) – javni dokument koji smo razvili u dogovoru sa programom International EPD System (www.environdec.com) koji je potvrdila nezavisna ustanova.

KOLAČIĆI KOJI SE UPOTREBLJAVAJU NA NAŠIM WEB STRANICAMA

Ove web stranice upotrebljavaju kolačiće za slanje oglasa i usluga u skladu s vašim željama. Ako želite da saznate više o tome, odnosno da blokirate sve ili samo neke kolačiće, kliknite ovde. Zatvaranjem ovog natpisa, kretanjem po stranici ili klikom na bilo koju stavku na njoj prihvatate upotrebu kolačića.

Više informacija Više informacija o kolačićima
Accessibility Tooltip
Accessibe
Handtalk