100% FERSK BASILIKUM FRA BÆREKRAFTIG JORDBRUK

Laget med fersk italiensk basilikum
& Parmigiano Reggiano BOB-ost

Pesto Barilla er smaken alle elsker, og passer til en hvilken som helst anledning.
Oppdag vår nye Pesto Barilla laget med 100% fersk basilikum fra bærekraftig jordbruk og produksjonsmetoden "metodo delicato": et nytt utseende, men samme smak og kvalitet som alltid!

Basilikum er hjertet i det vi gjør.
Det betyr at vi ønsker å bringe kvalitet til våre produkter, ved å samarbeide tett med våre basilikumbønder, samt beskytte det biologiske mangfoldet.

Les mer om Carta Del Basilico: historien om vår reise innen bærekraft, hvor vi forpliktet oss innen tre hovedområder: benytte basilikum fra bærekraftig jordbruk; beskytte det biologiske mangfoldet, samt styrke jordbruket.

1
BASILIKUM FRA BÆREKRAFTIG JORDBRUK
Fra og med 2020 benytter vi kun basilikum fra bærekraftig jordbruk! Dette innebærer at hver aktør i forsyningskjeden for vår basilikum-pesto, årlig bli revidert etter bærekraftskriteriene i sertifiseringsordningen ISCC PLUS.
LÆR MER

Sertifiseringsordningen ISCC PLUS er en frivillig ordning som benyttes internasjonalt. Den overvåker bærekraftig forvaltning i matsektoren. I henhold til denne sertifiseringsordningen betyr bærekraft å garantere bevaring av områder med biologisk mangfold, lagring av karbonavfall, europeiske vedtekter om god jordbrukspraksis og sporbarhet gjennom adskillelse.

SE MER
2
MER PLASS TIL BIOLOGISK MANGFOLD
At vi bryr oss om vår basilikum betyr også at vi bryr oss om jordene den dyrkes på. Utover sertifiseringen bevarer vi jordhelsen ved å sikre kontinuerlig vekstskifte, samt områder med biologisk mangfold. På denne måten økes fruktbarheten og skadedyrene reduseres.
LÆR MER

Alle våre basilikumbønder vedtar en spesifikk vekstskifteplan. De dedikerer 3% av jordene brukt i Barilla sin forsyningskjede for basilikum til dyrking av planter som fremmer biologisk mangfold, og gir med dette ly til insekter som er avgjørende for økosystemet.

3
VÅRE BØNDER - VÅR FAMILIE
Vi har knyttet flerårige bånd med bøndene våre for å vokse og bli sterkere sammen: vi kan stole på bøndenes høykvalitetsprodukter og de kan med sikkerhet planlegge bruken av sine ressurser.
LÆR MER

Da vi fikk vite at basilikumbønder ofte jobbet uten langsiktige kontrakter og var utsatt for høy grad av usikkerhet og risiko, bestemte vi oss for å signere flerårige kontrakter med dem. På den måten skaper vi sikkerhet med trygge inntekter over flere år, slik at de igjen kan planlegge sine kostnader og investeringer.

Se etter merkingen i din nærmeste butikk

"BASILIKUM FRA BÆREKRAFTIG JORDBRUK".

Vi er stolte av å samarbeide med

SERTIFISERINGSORDNINGEN ISCC PLUS (International Sustainability and Carbon Certification) er en internasjonal sertifiseringsordning for bærekraft og sporbarhet av matvarer. Ordningen er frivillig og gjør at vi kan overvåke og sertifisere hver enkelt aktør i forsyningskjeden til vår basilikum. Via ISCC PLUS kan vi holde kontroll på at alle krav og regler innenfor bærekraft og sporbarhet blir overholdt.

For å lære mer, besøk https://www.iscc-system.org/.

SERTIFISERINGSORGANET RINA er et uavhengig sertifiseringsorgan som utfører årlige revisjoner for hver aktør i vår forsyningskjede for basilikum-pesto. Disse revisjonene utføres for å sikre at alle parameterne i ISCC PLUS-sertifiseringsordningen fullt ut blir respektert og sertifisert gjennom hele forsyningskjeden vår, fra jord til fabrikk.

For å lære mer, besøk https://www.rina.org/it/business/human-capital/certification.

VÅRE VITENSKAPELIGE PARTNERE

Universitetet i Bologna (Alma Mater Studiorum Università di Bologna) er en av våre vitenskapelige partnere i dette prosjektet. De har validert fordelene som ble identifisert gjennom basilikum-prosjektet knyttet til biologisk mangfold, samt definert det mest effektive programmet får å beskytte basilikumen mot sykdom.

Centro di Ricerca e Sperimentazione Agricola di Albenga (CeRSAA) er vår andre vitenskapelige partner i prosjektet. CerSaa er et av de viktigste italienske ekspertisesentrene for basilikumdyrking. De har støttet oss i utviklingen av en bærekraftig basilikumpraksis, og hvert år definere det mest effektive programmet for å beskytte basilikum mot sykdommer.

metodo delicato

Vår nye Pesto Barilla er nøye tilberedt med kvalitetsingredienser, og en skånsom produksjonsmetode.

SKÅNSOM FORBEREDELSE

100% italiensk og alltid helt fersk; vi høster basilikum når den er aller best på smak. For å bevare ingrediensenes integritet og opprinnelige farge, blander vi dem alltid kalde. I fabrikken vår i Rubbiano blandes basilikumen med øvrige ingredienser, inkludert Parmigiano Reggiano BOB-ost. For å bevare den naturlige aromaen til parmesanosten, kjøper vi den i hele stykker og river den rett før vi tilsetter den i vår Pesto alla Genovese.

EN RASK OG MILD VARMEBEHANDLING

Kvalitet først! Varmebehandlingen er en teknikk som brukes for å garantere 100% sikker konservering og kvalitet gjennom hele holdbarhetsperioden. Vår pesto gjennomgår en rask og mild varmebehandling, takket være banebrytende teknikker.

PÅ KORTEST MULIG TID

Det er viktig for oss å tilberede ingrediensene så raskt som mulig, for å minske håndteringen og bevare dem på best mulig måte. Det tar under tre timer fra basilikumen høstes inn, til Pesto Barilla er lukket i glass!

OFTE STILTE SPØRSMÅL

HVA ER OPPRINNELSEN TIL BARILLAS BASILIKUM?

Hvert år kommer mer enn 7000 tonn italiensk basilikum inn i vårt produksjonsanlegg, klar for møtet med de andre ingrediensene i vår pesto. Hvert eneste basilikumblad brukt i Pesto Barilla er 100% italiensk og kommer hovedsaklig fra leverandører som befinner seg i nærheten av fabrikken vår, rundt Parma. Dette er med på å minimere tiden fra innhøstingen til selve produksjonen.

INNEHOLDER PESTO BARILLA GLUTEN?

Alle våre Pesto-artikler er glutenfrie og er velegnet for de med glutenintoleranse.

PÅVIRKES PESTOSMAKEN AV BRUKEN AV BASILIKUM FRA BÆREKRAFTIG JORDBRUK?

I Barilla har vi svært høye matsikkerhets- og kvalitetsstandarder for produktene våre, vi aksepterer ingen kompromisser. Vi har klart å sertifisere basilikumen vår fra bærekraftig jordbruk, samt bevare den høye kvaliteten og deilige smaken!

HVILKE PESTO BARILLA ER PRODUSERT MED "BASILIKUM FRA BÆREKRAFTIG JORDBRUK"?

Alle våre Pesto Barilla-produkter som inneholder basilikum er produsert med "basilikum fra bærekraftig jordbruk".

FINN MER INSPIRASJON
til dine kremede oppskrifter!

SLUTTRESULTATET?
Smaken alle elsker!
Pesto Barilla er klar til å løfte dine retter til nye høyder.

VÅRT SORTIMENT