Zaveza do okolja

Nazaj na okolje

NAŠO ZAVEZO DO LJUDI IN OKOLJA URESNIČUJEMO TUDI Z EMBALAŽO

Z embalažo moramo zaščititi izdelke in to želimo narediti trajnostno. S tem namenom že leta izbiramo materiale, ki jih je mogoče reciklirati, in tako zmanjšujemo njihovo porabo.

IDEAL, KI POSTANE RAZISKOVANJE

Že več kot 20 let si prizadevamo, da bi zmanjšali vpliv embalaže na okolje.

INOVATIVNOST ZA OKOLJE

Leta 2007 smo uvedli inovativno orodje za »ozaveščeno« načrtovanje Barilla LCA Packaging Designer, ki primerja različne rešitve in med njimi izbere najbolj trajnostno.

TRAJNOSTNA NABAVA

Uporabljamo samo karton, ki izvira iz gozdov, s katerimi se odgovorno gospodari: iz tega materiala je izdelana naša embalaža.

VAROVATI POMENI SPOŠTOVATI

Varujemo okolje ter spoštujemo pravice in kulturne tradicije, saj vemo, da je vsak naš izbor odločilen

PRIZADEVANJE ZA VARNOST

Karton, iz katerega je izdelana embalaža, je narejen iz neobdelanih vlaken.

ODOBREN KARTON

Neobdelana vlakna izvirajo iz gozdov, s katerimi se gospodari skladno z naprednimi mednarodnimi standardi trajnostnosti: FSC (Forest Stewardship Council), PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification Schemes) in SFI (Sustainable Forestry Initiative).

TUDI NAŠA MODRA JE TRAJNOSTNA

Karton potiskamo s črnili na rastlinski osnovi in z nizko stopnjo migracije: tudi na ta način skrbimo za okolje.

VARNO ZA VSE

Črnila ki jih uporabljamo, ne odpuščajo nevarnih snovi, ki bi lahko onesnaževale. Spoštovanje narave je ena od vrednot, ki nam je najbolj pri srcu.

KOLAČIĆI KOJI SE UPOTREBLJAVAJU NA NAŠIM WEB STRANICAMA

Ove web stranice upotrebljavaju kolačiće za slanje oglasa i usluga u skladu s vašim željama. Ako želite da saznate više o tome, odnosno da blokirate sve ili samo neke kolačiće, kliknite ovde. Zatvaranjem ovog natpisa, kretanjem po stranici ili klikom na bilo koju stavku na njoj prihvatate upotrebu kolačića.

Više informacija Više informacija o kolačićima