Lasagneoppskrift

ekte italiensk med bolognese

Add to favorites Remove from favorites
Del
Skriv ut
Prep
Kok
Ferdighet
Enkel

En klassisk lasagneoppskrift med béchamelsaus og Bolognese - en ekte italiensk favoritt, som passer like godt til hverdag som til fest. Se hvordan lage en deilig, hjemmelaget hvit lasagnesaus nedenfor.

Ingredienser

4 porsjoner

10 stk Barilla Lasagneplater

200 g Barilla Bolognesesaus

1/2 løk (30 g)

1/2 selleri (30 g)

1/2 gulrot (30 g)

200 g karbonadedeig

40 g parmesanost

Extra virgin olivenolje

 

Béchamelsaus (hvit saus):

40 g smør

40 g hvetemel

900 g helmelk

Salt etter smak

Muskat etter smak

Share ingredients

You copied text to clipboard:

Fremgangsmåte

  • Finhakk selleri, løk og gulrot, stek deretter grønnsakene i en panne med extra virgin olivenolje i 1-2 minutter.

  • Brun karbonadedeigen i stekepannen sammen med grønnsakene. Tilsett Barilla Bolognesesaus når kjøttet er ferdig stekt, kok forsiktig i 5 minutter. Smak til med salt og pepper, og sett til side.
  • Tilbered béchamelsausen: smelt smøret, tilsett hvetemel og deretter melk under omrøring, litt om gangen. Smak til med salt og muskat. Kok opp og sett til side.

  • Smør en ildfast form. Legg et lag med bolognesesaus, etterfulgt av béchamel og et lag med Barilla Lasagneplater. Fortsett å bygge lasagnen med samme lagmønster, avslutt med et lag hvit lasagnesaus på toppen. Dryss over revet parmesanost og stek lasagnen i ovnen på 180 °C i ca. 20 minutter.

  • La retten hvile noen minutter før servering. Lasagnen smaker ekstra godt om du serverer med deilig tilbehør, som en salat med fetaost og et godt brød - velbekomme!

Vis mer