Lasagne

Klassisk lasagne med bolognese fra Italia

Add to favorites Remove from favorites
Del
Skriv ut
Prep
Kok
Ferdighet
Enkel

Barilla lasagne med bolognese

Lasagne - enkel oppskrift og en ekte italiensk favoritt. Her finner du en klassisk lasagne med bolognese og béchamelsaus, som passer like godt til hverdag som til fest. Se hvordan lage en deilig, hjemmelaget, hvit lasagnesaus nedenfor. Prøv verdens beste lasagne!

Ingredienser

4 porsjoner

10 stk Barilla Lasagneplater 

200 g Barilla Bolognesesaus

1/2 løk (30 g)

1/2 selleri (30 g)

1/2 gulrot (30 g)

200 g karbonadedeig

40 g parmesanost

Extra virgin olivenolje

 

Béchamelsaus (hvit saus):

40 g smør

40 g hvetemel

900 g helmelk

Salt etter smak

Muskat etter smak

Share ingredients

You copied text to clipboard:

Fremgangsmåte

  • Finhakk selleri, løk og gulrot, stek deretter grønnsakene i en panne med extra virgin olivenolje i 1-2 minutter.

  • Brun karbonadedeigen i stekepannen sammen med grønnsakene. Tilsett Barilla Bolognesesaus når kjøttet er ferdig stekt, kok forsiktig i 5 minutter. Smak til med salt og pepper, og sett til side.
  • Tilbered béchamelsausen: smelt smøret, tilsett hvetemel og deretter melk under omrøring, litt om gangen. Smak til med salt og muskat. Kok opp og sett til side.

  • Smør en ildfast form. Legg et lag med bolognesesaus, etterfulgt av béchamel og et lag med Barilla Lasagneplater. Fortsett å bygge lasagnen med samme lagmønster, avslutt med et lag hvit lasagnesaus på toppen. Dryss over revet parmesanost og stek lasagnen i ovnen på 180 °C i ca. 20 minutter.

  • La retten hvile noen minutter før servering. Lasagne smaker ekstra godt om du serverer med deilig tilbehør, som en salat med fetaost og et godt brød - velbekomme!

     

    Buon appetito! Oppdag flere av Barilla sine deilige pastaoppskrifter, for eksempel våre lasagneoppskrifter. Disse passer perfekt sammen med våre gode pastasauser, som grønn pesto eller våre tomatsauser.

Vis mer