UKUS KOJI SVI VOLE

Pripremljeno sa svežim italijanskim bosiljkom
i sirom Parmigiano Reggiano PDO

Sos Pesto Barilla je ukus koji svi vole i koji smanjuje tenzije u raznim prilikama.
Otkrijte naš novi sos Pesto Barilla pripremljen prefinjenim postupkom izrade nazvanim Metodo Delicato: novi izgled, ali ukus i kvalitet kao i uvek!

Bosiljak je osnova našeg rada.
Za nas to znači održavanje kvaliteta naših proizvoda, saradnja sa našim uzgajivačima bosiljka i zaštita biodiverziteta.

Otkrijte Carta del Basilico Barilla: priču o našem putu održivosti, tokom kojeg smo smo na sebe preuzeli 3 glavne obaveze: nabavku bosiljka iz održivog uzgoja; zaštitu biodiverziteta i osnaživanje zajednice poljoprivrednika.

1
BOSILJAK IZ ODRŽIVE POLJOPRIVREDE
Počev od 2020. godine, naš bosiljak potiče iz održive poljoprovrede! To znači da se svaki učesnik u našem lancu snabdevanja bosiljkom za pesto jednom godišnje revidira prema kriterijumima održivosti sertifikacionog programa ISCC PLUS.
SAZNAJTE VIŠE

ISCC PLUS je dobrovoljni sertifikacioni program koji se koristi na međunarodnom nivou. Program prati upravljanje održivošću u prehrambenim sektorima. U odnosu na ovaj sertifikacioni program, održivost predstavlja garanciju očuvanja područja biodiverziteta, očuvanja rezervoara ugljenika, i usvajanje evropskog standarda dobre poljoprivredne prakse i sledljivosti kroz segregaciju.

Otkrijte više
2
VIŠE PROSTORA ZA BIODIVERZITET
Za nas, briga o bosiljku predstavlja brigu o poljima gde se on uzgaja. Mimo sertifikacije, čuvamo zdravlje zemljišta tako što obezbeđujemo kontinuirano smenjivanje useva i područja biodiverziteta. Na taj način, uvećava se plodnost zemljišta, a smanjuje broj štetočina.
SAZNAJTE VIŠE

Svi naši uzgajivači bosiljka usvajaju određeni plan smenjivanja useva i 3% polja koja se koriste u Barilla lancu snabdevanja bosiljkom ustupaju za uzgajanje biljaka koje podstiču biodiverzitet, odnosno pružaju utočište insektima koji su važni za ekosistem.

3
NAŠI UZGAJIVAČI – NAŠA PORODICA
Izgradili smo višegodišnju vezu sa svojim uzgajivačima kako bismo zajedno postali jači: imamo poverenja u visok kvalitet proizvoda naših uzgajivača, a oni mogu bolje da planiraju korišćenje svojih resursa.
SAZNAJTE VIŠE

S obzirom da znamo da uzgajivači bosiljka često rade bez dugoročnih ugovora i da su izloženi visokoj neizvesnosti i riziku, odlučili smo da potpišemo višegodišnje ugovore sa njima. Na taj način, oni mogu biti sigurni da će imati stalan prihod tokom narednih godina i mogu bolje planirati svoje troškove i ulaganja.

Na policama svoje lokalne prodavnice potražite

oznaku „BOSILJAK IZ ODRŽIVE POLJOPRIVREDE“.

Ponosni smo na saradnju sa

SERTIFIKACIONIM PROGRAMOM Program ISCC PLUS (međunarodna sertifikacija održivosti ugljenika) je verzija sertifikacije ISCC sledljivosti i održivosti prehrambenih proizvoda. Dobrovoljan je i omogućava praćenje i sertifikovanje svakog učesnika u našem lancu snabdevanja bosiljkom pomoću kontrole pravila održivosti i sledljivosti.

Posetite web adresu https://www.iscc-system.org/.

SERTIFIKACIONO TELO RINA je nezavisno sertifikaciono telo koje vrši godišnje provere svakog učesnika u našem lancu snabdevanja bosiljkom za pesto. Te provere se sprovode kako bismo se postarali da se svi parametri sertifikacionog programa ISCC PLUS u potpunosti poštuju i primenjuju u čitavom lancu snabdevanja, od samih polja do proizvodnih pogona.

Posetite web adresu https://www.rina.org/it/business/human-capital/certification.

NAŠ NAUČNI PARTNER

Univerzitet u Bolonji (Alma Mater Studiorum Università di Bologna) je naš naučni partner u ovom projektu. Potvrdio je prednosti koje pruža projekat Carta del Basilico u smislu bioraznolikosti i definisanja najefikasnijeg programa kojim se bosiljak štiti od bolesti.

Naš naučni partner u ovom projektu je poljoprivredna služba Centro di Ricerca e Sperimentazione Agricola di Albenga (CERSAA). CERSAA je jedan od glavnih Italijanskih stručnih centara za uzgoj bosiljka. Cersaa nas je podržala u razvoju održivih praksi uzgoja bosiljka i u uspostavljanju najefikasnijeg programa zaštite bosiljka od bolesti svake godine.

metodo delicato

Naš novi sos Pesto Barilla pažljivo je napravljen od kvalitetnih sastojaka, a tokom pripreme sosa sledimo jedinstveni moto: finoću pripreme.

FINA PRIPREMA

Kada pripremamo svoje kremaste recepte, mešamo sve sastojke dok se ne sjedine u potpunosti. Da bismo sačuvali originalnu boju sastojaka u najboljem izdanju, uvek ih mešamo dok su hladni.

U svojoj fabrici u Rubijanu, kako bismo očuvali prirodnu aromu sira PDO Parmigiano Reggiano, kupujemo sir u celim koturima i rendamo ga neposredno pre dodavanja u sos Pesto alla Genovese.

BRZA I BLAGA TERMIČKA OBRADA

Kvalitet na prvom mestu! Termička obrada je tehnika kojom se garantuje 100% bezbedno čuvanje proizvoda i održavanje kvaliteta tokom čitavog roka trajanja. U našem slučaju, pesto podvrgavamo brzoj i nežnoj termičkoj obradi zahvaljujući najsavremenijoj tehnici.

U ŠTO KRAĆEM PERIODU

Važno nam je da brzo pripremimo sastojke kako bismo izbegli njihovu preteranu obradu. Od početka pripreme sastojaka do zatvaranja teglice pesto sosa prođe manje od tri sata!

NAJČEŠĆA PITANJA

ODAKLE POTIČE BARILLA BOSILJAK?

Svake godine u naš proizvodni pogon pristigne više od 7000 tona Italijanskog bosiljka koji je spreman za sjedinjavanje sa drugim sastojcima Barilla Pesto sosa. Svaki list bosiljka koji koristimo u svom sosu Pesto Barilla je 100% Italijanskog porekla i pretežno stiže od dobavljača koji se nalaze u blizini naših fabrika, kako bismo što više skratili vreme između berbe i obrade.

DA LI U RECEPTIMA ZA SOS PESTO BARILLA IMA GLUTENA?

Nijedan recept za naš pesto sos NE sadrži gluten i svi su pogodni za osobe koje nisu tolerantne na gluten.

DA LI UPOTREBA BOSILJKA IZ ODRŽIVE POLJOPRIVREDE UTIČE NA UKUS PESTO SOSA?

Mi u kompaniji Barilla imamo veoma visoke standarde bezbednosti i kvaliteta hrane za proizvode i, kada je to u pitanju, nema kompromisa. Zaista, uspeli smo da sertifikujemo svoj bosiljak iz održive poljoprivrede i očuvamo visok kvalitet recepata svojih pesto sosova, kao i njihov neodoljiv ukus!

KOJI PESTO SOS BARILLA SE PRAVI SA „BOSILJKOM IZ ODRŽIVE POLJOPRIVREDE“?

Svi naši pesto sosovi Barilla koji sadrže bosiljak se prave sa „bosiljkom iz održive poljoprovrede“. Svakako, odlučili smo da naznačimo „bosiljak iz održive poljoprivrede“ samo na nalepnicama za sosove Pesto alla Genovese.

PRONAĐITE JOŠ INSPIRACIJA
za svoje kremaste recepte!

KRAJNJI REZULTAT?
Ukus koji svi vole!
Naš kremasti pesto sos je spreman da oživi vaša jela

OTKRIJTE IH SVE