Zelena ljubavna priča KAKO SE TESTENINA ZALJUBILA u bosiljak?

Pun ukus prirodnih sastojaka mediteranskog podneblja i svevremena italijanska ljubav prema dobroj hrani su glavna inspiracija za jedan i jedini sos pesto Genovese koji oduševljava gurmane širom sveta.

Pesto sosovi Barilla

Sosovi Barilla su plod pažljivo izabranih sastojaka kontrolisanog porekla iz krajeva u kojima rastu mediteranski sastojci punog ukusa, a beru se u trenutku kada je priroda najdarežljivija.

Pesto sa svežim bosiljkom je jednostavna i tradicionalna mešavina lokalnih sastojaka koji oduševljavaju svojim autentičnim i aromatičnim ukusom, a nisu im potrebni nikakvi dodaci. Doživite italijanski slatki život i uživajte u ukusu zelenog ili crvenog sosa!

Sve što je pesto Genovese stiže iz prirode

Šta je pesto? Tradicionalno se ovaj sos pripremao u drvenom avanu. Italijanski majstori kuhinje iz grada Đenova u provinciji Liguriji, po kom je pesto dobio ime, u avan su stavljali sveže listove bosiljka i beli luk.

Usitnjavali bi ih kako bi postigli krem strukturu. Zatim bi pažljivo i sa merom dodavali pinjole, neizostavno maslinovo ulje, sir, a ponekad i masline. Sve zajedno se mešalo drvenom kašikom i tako se bez kuvanja, samo od svežih sastojaka punog ukusa, stvarao sos za testeninu prožet ukusom Mediterana.

Vrhunski kvalitet sastojaka sosa
Pesto Genovese Barilla

Pesto Genovese iz Barille je proizveden po tradicionalnom receptu od svežih sastojaka koje veoma pažljivo kontrolišemo tokom uzgoja i beremo kada su najbolji.

Upoznajte projekat #OPENBARILLA i pogledajte video prezentacije našeg transparentnog postupka proizvodnje sirovina i pripreme završnih proizvoda. Uverite se sami!

BRANJE BOSILJKA

Naš bosiljak raste na plodnom mediteranskom tlu u Italiji, u okolini Parme kod proverenih proizvođača. Na vrhuncu ukusa, u zoru, kada je ukus najjači, bere se i proizvodi više od 2000 tona mekog i aromatičnog bosiljka.

Kontrola kvaliteta i priprema sosa Pesto Genovese Barilla

Već dva sata posle berbe naš bosiljak je spreman za kontrolu, čišćenje i sušenje, a odmah nakon toga se meša sa ostalim sastojcima kao što su sir Parmigiano Reggiano, indijski oraščići, beli luk i drugi. To je garancija da će se sačuvati pun ukus i svežina sosa od bosiljka.

Naš bosiljak proizvode proizvođači koji upotrebljavaju isključivo seme i biljke koji ne potiču od genetski modifikovanih organizama. Zahvaljujući svežim sastojcima i prirodnom postupku proizvodnje sos ima božanstveno pun ukus, zato u sosove ne moramo da dodajemo boje i pojačivače ukusa.

PROIZVODI

Pesto sosovi za testenine Barilla se pripremaju sa strašću najomiljenijih italijanskih sastojaka i recepata: aroma đenovskog bosiljka, slast sireva Grana Padano i Parmigiano Reggiano, ukus paradajza sušenog na mediteranskom suncu.

Pesto sosovi Barilla će vas povesti na kulinarski doživljaj italijanskih provincija. Probajte ukuse Ligurije sa sosom Pesto alla Genovese i čisto italijanski ukus paradajza i bosiljka sa sosom Pesto Rosso.

Upoznajte naše pesto sosove i različite mogućnosti njihove upotrebe.

Pesto Barilla sa svežim bosiljkom

PESTO SA SVEŽIM BOSILJKOM

Sos Barilla Pesto Genovese spaja namirnice koje su ukusne, ali i korisne: listovi svežeg bosiljka, beli luk i oraščići imaju blagotvoran uticaj na zdravlje, a sir Parmigiano Reggiano obezbeđuje besprekoran ukus i kremastu strukturu koji odlično idu uz testeninu Barilla i obogaćuju je ukusom kojem nećete moći da odolite. Pesto od bosiljka odlično ide uz picu, sendvič, jaje, burger, a može da se koristi i kao namaz za hleb. Sos Barilla Pesto alla Genovese sadrži čak 30% bosiljka i, kao i svi sosovi Barilla, uopšte ne sadrži gluten, što potvrđuje Italijansko udruženje za celijakiju.

PESTO SA PARADAJZOM

Slasna kombinacija savršeno dozrelog paradajza, prvoklasnog bosiljka, balzamiko sirćeta iz Modene i sireva Grana Padano i Pecorino Romano. Jednostavni, ali odlični ukusi koji bude strast prema dobrim jelima. Uprkos prividnoj jednostavnosti sastojaka, Barilla Pesto Rosso je mediteransko kulinarsko remek-delo. Sos otkriva bogatstvo prirodnih, mediteranskih ukusa.

Barilla Pesto Rosso
Barilla Pesto Rosso

PESTO SA PARADAJZOM

Slasna kombinacija savršeno dozrelog paradajza, prvoklasnog bosiljka, balzamiko sirćeta iz Modene i sireva Grana Padano i Pecorino Romano. Jednostavni, ali odlični ukusi koji bude strast prema dobrim jelima. Uprkos prividnoj jednostavnosti sastojaka, Barilla Pesto Rosso je mediteransko kulinarsko remek-delo. Sos otkriva bogatstvo prirodnih, mediteranskih ukusa.

Barilla Pesto Ricotta e Noci

PESTO RICOTTA E NOCI

Delikatnost rikote i nezamenljiv ukus oraha se sjedinjuju u somotni i kremasti pesto. Pripremljen bez dodavanja konzervanasa, „Pesto Ricotta e Noci“ kompanije Barilla je spreman za otkrivanje ispunjenosti ukusa naše zemlje u vašoj testenini.

Potražite inspiraciju u receptima sa pestom!

Izaberite klasične recepte za lazanje i testeninu ili se odlučite za neki od saveta naših kulinarskih stručnjaka: upotrebite pesto prilikom pripreme doručka, kad pečete na roštilju ili kod pripreme kanapea.

Kako se kod kuće priprema
pesto Genovese?

Uživate u pripremi jela i hteli bi sami da pripremite svoj domaći pesto od bosiljka? Pripremite ga kao što ga pripremaju vrhunski kuvari – kao svež obrok ili pesto za zimnicu.

U ovom jednostavnom receptu za špagete Barilla sa pestom Genovese, gamborima i boranijom možete pogledati jednostavan način pripreme domaćeg pesta Genovese od svežeg bosiljka.

ZELENI PESTO IZ AVANA

Domaći pesto se jednostavno priprema: od listova svežeg bosiljka možete pripremiti pesto Genovese na tradicionalan način tako što ćete sastojke pažljivo usitniti u avanu.

Postupak za pesto:

Operite i ocedite listove bosiljka.
U avan dodajte sastojke sledećim redosledom:

  1. 1 - Očišćen beli luk, prstohvat grube morske soli, listove bosiljka, koje ćete pažljivo usitniti.
  2. 2 - Dodajte pinjole da biste dobili glatku smesu.
  3. 3 - Dodajte oba narendana sira.
  4. 4 - Dodajte polovinu ekstra devičanskog maslinovog ulja.
  5. 5 - Smesu izvadite iz avana i dodajte ostatak ekstra devičanskog maslinovog ulja da ne bi došlo do oksidacije.
Kako napraviti Pesto

Upoznajte kulinarske trikove
kompanije Barilla

Barilla nije samo proizvođač vrhunske testenine, omiljenih sosova i pesta. Za vas istražuje ukuse i priprema neverovatne trikove i savete za kuvanje. Ako primenite nekoliko jednostavnih trikova, vaša testenina biće kao da ju je spremio stručnjak za testenine.

Da li znate koliko sosa Barilla vam je potrebno za jedan obrok?

Kod upotrebe pesto sosova Barilla je dovoljna manja količina jer sosovi imaju intenzivan ukus. Preporučujemo otprilike kašičicu pesta po porciji. Pesto sosove Barilla jednostavno umešajte u kuvanu testeninu ili druga jela bez prethodnog zagrevanja.

Koliko grama soli treba za litar vode
u kojoj se kuva testenina?

Postoje dva načina pripreme lazanja.
Koji vam se više sviđa?

Pogledajte tri odlična saveta kako još
možete da upotrebite pesto genovese u sopstvenoj kuhinji!

Upotreba pesta kao sosa za roštilj

Poslužite pesto Genovese za doručak

Pesto na drugačiji način: kao predjelo

TESTENINA SE ZALJUBILA U BOSILJAK,
A VI?

Usavršite svoje kulinarsko umeće našim savetima!

Accessibility Tooltip
Accessibe
Handtalk